Nemzetközi foci

A Fradit kiejtő Qarabag elbukott az utolsó akadályon, nem jutott BL-be

Resul Rehimov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Resul Rehimov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Egy félidőre volt a Bajnokok Ligája csoportkörétől a magyar bajnok Ferencvárost az előző selejtezőkörben kiejtő Qarabag, de a csapat végül az Európa Ligában folytatja szereplését. Az azeriek otthon 0-0-s döntetlent játszottak a Viktoria Plzennel, majd a csehországi visszavágón előnybe kerültek,

de aztán a második félidőben elkövetett védelmi hibákra végül ráfaragott a Qarabag.

Az első cseh gól előtt a kapus jött ki rosszul egy szabadrúgásnál, a labda Kopic elé került, aki a tizenhatoson kívülről emelt a kapuba. Utána egy beadással nem tudtak mit kezdeni a vendégvédők, ami után Kliment büntetett a 73. percben, ez pedig végül a Plzen továbbjutását jelentette. A hazai csapatban tíz cseh játékos kezdett, további kettő a kispadról szállt be.

A Viktoria Plzen góljai:

A legkönnyebben a Benfica jutott el a főtáblára a playoff-körből, miután az első meccs 2-0-s győzelmét követően otthon 3-0-ra verte a Dinamo Kijevet. Az ukrán bajnokság egyébként pont kedden indult el ismét, miután a háború miatt bő fél éve nem voltak bajnokik.

Kapcsolódó
Labdarúgás a bombák árnyékában – visszatér az ukrán bajnokság
Az orosz-ukrán háború miatt fél évig szüneteltek a labdarúgó-bajnokságok, augusztus 23-án viszont, ha nézők nélkül, és sok csapat számára albérletben, de elindul az új szezon, ami messze többről szól, mint sportról.

A legnagyobb izgalmak a Crvena zvezda és a Maccabi Haifa párharcára maradtak kedden, ugyanis a szerbek az első meccsen elszenvedett 3-2-es vereségük után a visszavágó 43. percében már 2-0-ra vezettek. Az izraeli rivális előbb szépített, majd a 90. percben ki is egyenlített, igaz ehhez az kellett, hogy Pavkov a saját kapujába bombázza a labdát, márpedig ez a jelentsor a Maccabi továbbjutását jelentette. Íme:

Bajnokok Ligája-selejtező, playoff, 2. mérkőzés

Benfica (portugál)-Dinamo Kijev (ukrán) 3-0 (3-0)
Továbbjutott: a Benfica kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

Viktoria Plzen (cseh)-Qarabag (azeri) 2-1 (0-1)
Tj.: a Viktoria Plzen 2-1-es összesítéssel.

Crvena zvezda (szerb)-Maccabi Haifa (izraeli) 2-2 (2-1)
Tj.: a Maccabi Haifa, 5-4-es összesítéssel.

Olvasói sztorik