Nemzetközi foci bajnokok ligája

90. percben lőtt döbbenetes öngólt, így maradt le a csapata a Bajnokok Ligájáról

Crvena zvezda és a Maccabi Haifa párharca igazán fordulatosra sikerült a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körében, a végén pedig az izraeliek örülhettek, igaz hathatós szerb segítséggel.

Kapcsolódó
A Fradit kiejtő Qarabag elbukott az utolsó akadályon, nem jutott BL-be
A Viktoria Plzen hátrányból fordítva győzte le azeri ellenfelét és ott lesz a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ahogyan a Benfica is és belgrádi dráma után a Maccabi Haifa is.

Az első meccsen a Maccabi 3-2-re nyert otthon hazai pályán, akkor így alakult az eredmény: 1-0, 1-2, 3-2. A visszavágón a belgrádiak az első félidőben megfordították a párharc állását (2-0-ra vezettek a 43. percben), ám a szünet előtti ráadás percekben tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, Haziza ugyan hibázott, de az akkor nagyot védő kapus pillanatokkal később bevédett egy távoli lövést.

Úgy tűnt, hogy hosszabbítás dönt majd a továbbjutásról, ám jött a 90. perc és egy középre ívelt szabadrúgás, Pavkov pedig felszabadítás helyett a saját kapujába bombázta a labdát, a 2-2-es döntetlen pedig a Maccabinak kedvezett. Az izraeliek a Bajnokok Ligájában, a szerbek az Európa Ligában folytatják majd.

Bajnokok Ligája-selejtező, playoff, 2. mérkőzés

Benfica (portugál)-Dinamo Kijev (ukrán) 3-0 (3-0)
Továbbjutott: a Benfica kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel.

Viktoria Plzen (cseh)-Qarabag (azeri) 2-1 (0-1)
Tj.: a Viktoria Plzen 2-1-es összesítéssel.

Crvena zvezda (szerb)-Maccabi Haifa (izraeli) 2-2 (2-1)
Tj.: a Maccabi Haifa, 5-4-es összesítéssel.

Olvasói sztorik