Nemzetközi foci

Hiába az évszázad bundája, a feljutásért játszhat a futballcsapat

Azt nem lehet mondani, hogy a Sierra Leone-i Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága csúcsformában lett volna, amikor úgy döntött, fittyet hány a júliusban világszerte nagy botrányt kavart esetekre, és hagyja, hogy az ordas bundagyanúba keveredett Gulf FC folytassa a bajnoki szereplését.

Kapcsolódó
Kubatov Gábor: A jobb csapattól kaptunk ki
A Ferencváros elnöke értékelte röviden a Bajnokok Ligája-selejtezőből való kiesést.

A másodosztályú klub és nagy vetélytársa, a Kahunla Rangers július 3-án olyan meccseket játszott, amelyek matematikailag lehetségesek ugyan, de azért a valóságban elég kicsi rá az esély.

A feljutásért folytatott harcban ugyanis a Kahunla 95-0-ra ütötte ki a Lumbebu Unitedet, míg a Gulf FC 91-1-re nyert a Koquima Libanon ellen. És ha még hozzátesszük, hogy előbbin 2-0, utóbbin 7-1 volt a félidő állása, elképzelhetjük, micsoda csalást hozott a folytatás.

A BBC szerint azonban ez a kis malőr nem befolyásolta a helyi szövetséget, amely engedélyt adott a Gulf FC-nek arra, hogy részt vegyen a feljutásért zajló, Super 10 elnevezésű rájátszásban.

Engedélyt adtunk a játékra, de ez azonban semmiképpen sem jelenti azt, hogy lezártuk az ügyet. Elküldtük a nemzetközi és az afrikai szövetségnek a jelentést, és azt várjuk, hogy kivizsgálják az ügyet és megfelelő tanácsot adjanak

– nyilatkozta Thomas Daddy Brima, a Sierra Leone-i Labdarúgó Szövetség elnöke

A Gulf FC szombaton játssza első meccsén a Lamboi FC ellen a playoffban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik