Magyar foci

Bundabotrány miatt távozott Svédországból két magyar focista

Korábban beszámoltunk róla, hogy a svéd harmadosztályban szereplő Nyköping IBS-be igazolt Völgyi Dániel és Busai Attila. Egy váratlan fordulattal azonban vasárnap mindketten szerződést bontottak és hazatértek.

Két magyar focista a svéd harmadosztályba igazolt
Az sincs kizárva, hogy többen is csatlakoznak majd hozzájuk.

A Dagens Nyheter nevű svéd újság azonban arról számolt be, hogy kiderítette, az új szponzor, amely közvetítette a magyar focistákat, kétes ügyleteket folytat. A két magyar átigazolását egy magyarországi bejegyzésű, 2020-ban alapított cég intézte, amely egy másik, hongkongi vállalkozás nevében járt el, a szponzoráció értelmében pénzt és európai játékosokat ígért a svéd csapatnak.

A két vállalat tulajdonosa ugyanaz a hongkongi házaspár, a közvetítő pedig családi kapcsolatban van a magyarországi bundabotrány egyik vezéralakjával. A másik újdonsült szponzorról pedig az derült ki, hogy tavasszal a kenyai élvonalban történt fogadási csalások főszereplője volt, szintén szponzorként és résztulajdonosként.

Ezek ismeretében azonnal szerződést bontott a Nyköpings az új szponzorokkal. Érdekesség, hogy Völgyit és Busait marasztalta a csapat, ám a Blikk információi szerint a svéd szövetség nem engedélyezte a leigazolásukat.

A magyar focistáknak így önhibájukon kívül véget ért a svédországi légióskodás.

Kiemelt kép: svenskalag.se

Olvasói sztorik