Nemzetközi foci

„Nem jön majd zavarba a Rovers” – a Slovan miatt is bizakodók az írek

Brian Lawless/PA Images via Getty Images
Brian Lawless/PA Images via Getty Images

Az ír bajnok Shamrock Rovers lesz a Ferencváros ellenfele az Európa Liga rájátszásos körében, miután kettős győzelemmel búcsúztatta az északír Skupit.

Kapcsolódó
Nyolc játékossal fejezte be BL-selejtezőjét az egyik csapat
Már a 17. percben emberhátrányba került a Ludogorec.

Akeddi játéknapot követően Írországban több cikk is foglalkozott a párosítással, a Skupi legyőzését taglaló Mirror-beszámoló például így számolgat.

Ferencváros egyszer kikapott és egyszer győzött a Slovan Bratislava ellen az előző körben. Tavaly nyáron a Rovers csak 3-2-es összesítéssel kapott ki a Slovantól a BL-selejtezőben. Azóta fejlődött és az elmúlt hetekben önbizalommal telve várja a párharcot, nem jön majd zavarba.

Ennél jóval tárgyilagosabb a the42, amely arra hívta föl a figyelmet, hogy már a garantált Konferencia Liga-szereplés is bónusz a Shamrock Rovers számára – nem beszélve a 2.9 millió euróról, amit ezért kap majd a klub. Ugyanakkor optimistán várják, hátha összejön az EL is, a kommenteket böngészve pedig a szurkolók is úgy vannak vele, miért ne győzhetnék le a Fradit.

„Minél nagyobb a tét, annál jobbak vagyunk. Akkor vagyunk a legjobbak, ha félünk tőle, hogy kikaphatunk. Amikor így játszunk, egy kicsit előnybe tudjuk hozni magunkat a labdás és labda nélküli játékban is. Szerintem ma este is így tettünk. A legjobbat hozza ki belőled a félelem! Az elmúlt években megmutattuk, hogy akkor vagyunk a legjobbak, ha erősebb ellenfél ellen kell bizonyítanunk”

– idézte az extratime Stephen Bradley vezetőedzőt, aki az EL-t már csak bónusznak fogná föl.

Az első mérkőzést augusztus 18-án, a Groupama Arénában rendezik hét órától, az írországi visszavágóra egy héttel később kerül sor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik