Magyar foci bajnokok ligája

Dibusz Dénes: Alulmúltuk önmagunkat, a jobb csapat jutott tovább

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Ferencváros kedden hazai pályán 3-1-re kikapott Qarabag elleni selejtezőben, így kiesett a Bajnokok Ligájából.

Kapcsolódó
Hazai pályán esett ki a Bajnokok Ligájából a Ferencváros
Villámrajtott vett a Qarabag, aztán profin lehozta a meccset.

A mérkőzés után Dibusz Dénes, a Fradi kapusa állt az M4 Sport kamerája elé és szokásos őszinteséggel elemezte a mérkőzést.

„Bosszús és mérges az ember, de ez a meccs elment. Kicsit olyan érzésem volt, mint három éve a Dinamo Zagreb ellen, amikor 1-1 után kaptunk egy négyest vagy a Ludogorec ellen, amikor szintén kikaptunk. Voltak helyzeteink, de nem sikerült egyenlíteni.

Mindkét félidőt borzasztóan kezdtük. Gondolkodásban, gyorsaságban, dinamikában, taktikában, el kell ismerni, hogy fölénk kerekedett a Qarabag. Két meccs alapján a jobb csapat jutott tovább, de kiderült, hogy nem állunk távol a BL csoportkörétől. Alulmúltuk önmagunkat

mondta az egyébként remekül védő Dibusz.

A Fradi nemzetközi szereplése ezzel nem ért még véget, az Európa Liga csoportköréhez az ír Shamrock Roverst kell legyőznie a Ferencvárosnak.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó

Ferencváros – Qarabag (azeri) 1-3 (0-1)
Budapest, Groupama Arena
v.: Carlos del Cerro Grande  (spanyol)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic (Knoester – 51.), Thelander, Civic (Pászka – 84.) – Esiti (Vécsei – 51.), Laidouni – Zachariassen, Tokmac (Marquinhos – 84.) , A. Traoré – Boli (R. Mmaee – 61.)
Qarabag: Mahammadalijev – Vesovics, Mustafazade, Hüszejnov, Bajramov – Qarajev, Kady, Jankovics (Richard – 58.) –  Sejdajev, Wadji (Owusu – 84.), Zoubir (Leandro Andrade – 87.)
gól: Traoré (86.) ill. Zoubir (7.), Wadji (55., 78.)
sárga lap: Thelander (30.), Boli (34.), Botka (84.) ill. Jankovics (31.), Bajramov (62.), Zoubir (84.), Landro Andrade (92.)

Továbbjutott: Qarabag 4-2-es összesítéssel.

Olvasói sztorik