Élő Magyar foci

Hazai pályán esett ki a Bajnokok Ligájából a Ferencváros

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Ferencváros kedden hazai pályán 3-1-re kikapott a Bajnokok Ligája selejtezőjében Qarabag ellen.

Azerbajdzsánban 1-1-re végződött az első meccs, mivel azonban az UEFA eltörölte az idegenben szerzett gólok szabályát, a Fradinak döntetlen esetén sem kell számolgatnia, csak készülni a hosszabbításra. A bakui meccsen megsérült védőpárost lecserélte Sztanyiszlav Csercseszov, egyébként változatlan az FTC kezdőcsapata.

A Qarabag meglepte a Fradit letámadásával és agresszív focijával, az emiatt elkövetett hibákból pedig vezetést szerzett. Ezután apránként átvette az irányítást a Ferencváros, helyzeteket is kidolgozott, de Boli lövését és Tokmac ziccerét is megfogta Mahammadalijev kapus. A hajrában felvátva forogtak veszélyben a kapuk, de 1-0-ra a Qarabagé lett az első 45 perc.

Varga Jennifer / 24.hu

Megtolta a második félidő elejét is a Qarabag, de most számított rá a magyar csapat. Mire átvette az irányítást a Fradi, már meg is kapta a második gólt. Egy látszólag vaktában előre vágott labdából verte meg Knoestert Kady, Wadjinak csak egy lépésről kapuba kellett pofoznia a labdát.

Varga Jennifer / 24.hu

Ezután ölte a focit és az időt is a Qarabag, a kitámadó Fradi viszont hátul egyre sebezhetőbb volt és a hajrában teljesen szét is szedte a zöld-fehéreket a vendég együttes. A vendégek rövid, pontos passzokkal szinte átgázoltak az FTC középpályáján, végül hárman vezették két játékosra a labdát, a kegyelemdöfést Wadji vitte be a 78. percben Dibuszt átemelve. A Fradi azért még küzdött és a hajrában sikerült egy gyors labdaszerzés után szépíteni, Marquinhos ugratta ki a végig jól játszó Traorét, aki Wadjihoz hasonlóan jó megoldást választott.

Varga Jennifer / 24.hu

Még a legvégén egy tizenegyesnek tűnő szituációban néma maradt a bíró sípja, de ez is csak a 95. percben történt már. A Ferencváros 3-1-re kikapott egy olyan meccsen, amelyen végig az történt, amit a Qarabag eltervezett és profin lehozott.

Az Európa Liga rájátszásában a Shamrock Rovers lesz a Fradi ellenfele, a párharc győztese EL-csoportkörbe jut, a vesztesére a Konferencia Liga vár.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó

Ferencváros – Qarabag (azeri) 1-3 (0-1)
Budapest, Groupama Arena
v.: Carlos del Cerro Grande  (spanyol)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic (Knoester – 51.), Thelander, Civic (Pászka – 84.) – Esiti (Vécsei – 51.), Laidouni – Zachariassen, Tokmac (Marquinhos – 84.) , A. Traoré – Boli (R. Mmaee – 61.)
Qarabag: Mahammadalijev – Vesovics, Mustafazade, Hüszejnov, Bajramov – Qarajev, Kady, Jankovics (Richard – 58.) –  Sejdajev, Wadji (Owusu – 84.), Zoubir (Leandro Andrade – 87.)
gól: Traoré (86.) ill. Zoubir (7.), Wadji (55., 78.)
sárga lap: Thelander (30.), Boli (34.), Botka (84.) ill. Jankovics (31.), Bajramov (62.), Zoubir (84.), Landro Andrade (92.)

Továbbjutott: Qarabag 4-2-es összesítéssel.

Megbüntette a hibákat a Qarabag, kiesett a Fradi a BL-ből

A Qarabag meglepte a Fradit letámadásával és agresszív focijával, az emiatt elkövetett hibákból pedig vezetést szerzett. Ezután apránként átvette az irányítást a Ferencváros, helyzeteket is kidolgozott, de Boli lövését és Tokmac ziccerét is megfogta Mahammadalijev kapus. A hajrában felvátva forogtak veszélyben a kapuk, de 1-0-ra a Qarabagé lett az első 45 perc.

Megtolta a második félidő elejét is a Qarabag, de most számított rá a magyar csapat. Mire átvette az irányítást a Fradi, már meg is kapta a második gólt, egy látszólag vaktában előre vágott labdából verte meg Knoestert Kady, Wadjinak csak egy lépésről kapuba kellett pofoznia a labdát. Ezután ölte a focit és az időt is a Qarabag, a kitámadó Fradi viszont hátul egyre sebezhetőbb volt és a hajrában teljesen szét is szedte a zöld-fehéreket a vendég együttes, a kegyelemdöfést Wadji vitte be a 78. percben. A Fradi azért még küzdött és a hajrában sikerült egy gyors labdaszerzés után szépíteni, de 3-1-re kikapott az FTC és kiesett a BL-ből.

Nincs tizenegyes?

Ryan Mmaee cselezett a tizenhatoson belülre, Romao odarúgott. VAR nem volt, három sípszó viszont igen, kiesett a BL-ből a Fradi.

A végét azért megnyomta becsülettel a Fradi

Jól szálltak be a cserék és az azeriek is elfáradtak, ezt lehet látni. Ugyanakkor nem alakul ki igazán jó játék, minden erejüket összeszedve védekeznek a friss Pászka és Marquinhos oldalán külöünösen. Öt perc hosszabbításból már csak kettő maradt.

Szépített a Fradi!

Egy gyenge támadás után sokat vacakolt Zoubir, Marquinhos pedig lecsapott a labdára, szépen ugratta ki Traorét, aki okosan lőtte ki a hosszút.

Bement a harmadik is, eldőlt a párharc

Apró, egy-két érintős passzokkal jött föl a Qarabag, a kitámadó Ferencváros védelme pedig már egészen magára hagyva próbálta feltartóztatni azt a 3-4 azeri támadót, aki Dibusz kapuját ostromolhatta. Végül Wadji kapta a labdát jobb oldalon és elegánsan a kapuba emelt. Ezzel eldőlt a továbbjutás.

Hirtelen lelassult a játék

Nem a véletlen műve persze, a Qarabag mindent megtesz, hgoyvontatott, darabos legyen a játék és peregjenek a percek. Nagyon hosszú idő után viszont helyzetbe került Ryan Mmaee, miután Zachariassen és Laidouni sem lőtte el 14-16 méterről. Ilyen védekezés közben viszont nem lehet befordulni, négyen állták körül.

Előbb Dibusz, majd a kapufa hárított

Richard távoli, megpattanó lövését paskolta szögletre Dibusz, de a sarokrúgás után Wadji megelőzte a magyar kapust és a felső lécre bólintott.

Beállt Rayn Mmaee

Zachariassen jól csúsztatott meg egy labdát, de Tokmacnak nem sikerült levennie, becsúszva csak a kapusba tudta pöckölni. Ezután Boli helyére bejött Ryan Mmaee.

Cserélnek a vendégek is

Richard áll be, aki eltiltás miatt nem lépett pályára az első meccsen. Most igen, Jankovicsot váltotta.

Kontrából lőtte a második gólt a Qarabag

Traoré engedett maga elé egy lapos Vécsei-passzt, de Mahammadalijev jól lépett ki a kapujából és előre bombázta a labdát. Wadji megnyert egy fejpárbajt Knoester ellen, így Kady elé került a labda, aki aztán kicselezte Knoestert, szinte az alapvonalról centerezett és a középen érkező Wadjinak csak bele kellett tennie a lábát, hogy gól legyen. 0-2.

Kettős csere a Fradinál

Esitit kellett rövid ideig ápolni, az ő helyére állt be Vécsei. Emellett Knoester szállt be Kovacevic helyére, ami nem meglepő, mert 3-4 labdát elszórt pár perc alatt a középhátvéd.

Kady gondolt egy merészet

Távoli átlövéssel próbálkozott, de a csavarása pontatlannak bizonyult. Dibusz azért repült érte.

Megyünk tovább!

Csere nincs, taktikai változtatás sem igen látszott az első percben.

Egy Boli helyzet itt, egy Zoubir-lövés ott

Mindkettőt sikerült hárítania egy védekező játékosnak. Ezután véget is ért az első félidő, amely rendkívül magas tempójú játékot hozott. A Qarabag meglepte a Fradit letámadásával és agresszív focijával, az emiatt elkövetett hibákból pedig vezetést szerzett. Ezután apránként átvette az irányítást a Ferencváros, helyzeteket is kidolgozott, de Boli lövését és Tokmac ziccerét is megfogta Mahammadalijev kapus. A hajrában felvátva forogtak veszélyben a kapuk, de 1-0-ra a Qarabagé lett az első 45 perc. Valamivel többet volt a labda a Ferencvárosnál (54%), de csak eggyel többször lőtt kapura, mint az azeri ellenfele (7-6), ráadásul kevesebbszer találta el a kaput. Sok az eladott labda, amiből rendre veszélyes kontrát indít a Qarabag. Csercseszovnak erre kell valamit kitalálnia.

Dibusz kétszer is óriásit mentett

Bajramov egészen parádés labdát adott, miután Botka mellett megtartotta a labdát. A pálya túloldalán felfutó Zoubir jól is játszotta magát tisztára egy lövőcsellel, de ezután Dibusz hárította a lapos lövést. Nem szabadult föl azonban a kapu és jött egy lövés a tizenhatos vonaláról is, Kady ballal vette célba a kapu jobb oldalát, de Dibusz Dénes ezt is hárította.

Nem jön össze a gól Zachariassennek

Először egy szabadrúgást bólintott a bal oldalról a hosszú fölső irányába, de pontatlan volt. Pár perccel később egy indítás bizonyult leheletnyivel túl hosszúnak, Mahammadalijev résen volt. Az azeriek kapusa eddig hibátlanul teszi a dolgát.

Dibusz is nagyot védett!

Wadjit nem nagyon próbálták leszerelni a tizenhatos előterében, így lendületből megindult. Két emberen áthámozta magát, majd Zoubir elé került a labda, aki megint a rövid alsót vette célba, de most leért Dibusz Dénes.

Tokmac kihagyott egy hatalmas ziccert!

Remek indítást kapott a két középső védő közül kibújva, de Mahammadalijev a végsőkig kivárt és mivel jó ütemben is jött ki a kapujából, leért még a norvég támadó gurításánál. Bravúr volt a javából, de ezt Tokmacnak illett volna belőnie.

Fokozta a tempót a Fradi

Az első tíz perc nem lehet kérdés, hogy a Qarabagé volt, az azeriek magas letámadására nagyon gyorsan jött is egy hiba a hazai játékosoktól. A vezető gólig nem is nagyon hagyták a vendégek, hogy a Fradi nyugodtan építgesse támadását, játékát hátul, egyből rástartoltak a zöld-fehérekre. Ezután viszont apránként átvette az irányítást a Fradi és főleg a széleken sikerült megbontania az ellenfél védelmét, de a helyzetek kimaradtak eddig.

Őrült nagy blokk egy azeritől!

Mahammadalijev jött ki Laidouni szabadrúgására, de kiejtette a labdát. Erre csapott le Traoré, ám méterekről elé vetődött Qarajev. Ezután ápolni is kellett egy kicsit, mert ráestek páran, de tény, hogy hatalmas mentés volt a középpályástól.

Újabb eladott labda!

Traoré passzolt középre pocsékul, a gólszerző Zoubir viszont sokat várt az indításra és Wadji már lesen kapta a labdát. Dibusztól azért ne vegyük el, hogy így is kivédte a tuti ziccert.

Hatalmasat védett Mahammadalijev!

Rákapcsolt a Fradi, miután gólt kapott, Tokmac kapott jó labdát, amit majdnem az alapvonalról gurított vissza. Többek előtt elsuhant, Bolinak viszont jó volt, a tizenhatoson belül húzott egy cselt, majd lőtt. Megpattant a lövése, ezért Mahammadalijevnek parádés reflexmozdulattal sikerült csak mentenie, de az érkező Zachariassen elől így is le tudta húzni a kipattanót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik