Élő Magyar foci

Hazai pályán esett ki a Bajnokok Ligájából a Ferencváros

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Ferencváros kedden hazai pályán 3-1-re kikapott a Bajnokok Ligája selejtezőjében Qarabag ellen.

Azerbajdzsánban 1-1-re végződött az első meccs, mivel azonban az UEFA eltörölte az idegenben szerzett gólok szabályát, a Fradinak döntetlen esetén sem kell számolgatnia, csak készülni a hosszabbításra. A bakui meccsen megsérült védőpárost lecserélte Sztanyiszlav Csercseszov, egyébként változatlan az FTC kezdőcsapata.

A Qarabag meglepte a Fradit letámadásával és agresszív focijával, az emiatt elkövetett hibákból pedig vezetést szerzett. Ezután apránként átvette az irányítást a Ferencváros, helyzeteket is kidolgozott, de Boli lövését és Tokmac ziccerét is megfogta Mahammadalijev kapus. A hajrában felvátva forogtak veszélyben a kapuk, de 1-0-ra a Qarabagé lett az első 45 perc.

Varga Jennifer / 24.hu

Megtolta a második félidő elejét is a Qarabag, de most számított rá a magyar csapat. Mire átvette az irányítást a Fradi, már meg is kapta a második gólt. Egy látszólag vaktában előre vágott labdából verte meg Knoestert Kady, Wadjinak csak egy lépésről kapuba kellett pofoznia a labdát.

Varga Jennifer / 24.hu

Ezután ölte a focit és az időt is a Qarabag, a kitámadó Fradi viszont hátul egyre sebezhetőbb volt és a hajrában teljesen szét is szedte a zöld-fehéreket a vendég együttes. A vendégek rövid, pontos passzokkal szinte átgázoltak az FTC középpályáján, végül hárman vezették két játékosra a labdát, a kegyelemdöfést Wadji vitte be a 78. percben Dibuszt átemelve. A Fradi azért még küzdött és a hajrában sikerült egy gyors labdaszerzés után szépíteni, Marquinhos ugratta ki a végig jól játszó Traorét, aki Wadjihoz hasonlóan jó megoldást választott.

Varga Jennifer / 24.hu

Még a legvégén egy tizenegyesnek tűnő szituációban néma maradt a bíró sípja, de ez is csak a 95. percben történt már. A Ferencváros 3-1-re kikapott egy olyan meccsen, amelyen végig az történt, amit a Qarabag eltervezett és profin lehozott.

Az Európa Liga rájátszásában a Shamrock Rovers lesz a Fradi ellenfele, a párharc győztese EL-csoportkörbe jut, a vesztesére a Konferencia Liga vár.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó

Ferencváros – Qarabag (azeri) 1-3 (0-1)
Budapest, Groupama Arena
v.: Carlos del Cerro Grande  (spanyol)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic (Knoester – 51.), Thelander, Civic (Pászka – 84.) – Esiti (Vécsei – 51.), Laidouni – Zachariassen, Tokmac (Marquinhos – 84.) , A. Traoré – Boli (R. Mmaee – 61.)
Qarabag: Mahammadalijev – Vesovics, Mustafazade, Hüszejnov, Bajramov – Qarajev, Kady, Jankovics (Richard – 58.) –  Sejdajev, Wadji (Owusu – 84.), Zoubir (Leandro Andrade – 87.)
gól: Traoré (86.) ill. Zoubir (7.), Wadji (55., 78.)
sárga lap: Thelander (30.), Boli (34.), Botka (84.) ill. Jankovics (31.), Bajramov (62.), Zoubir (84.), Landro Andrade (92.)

Továbbjutott: Qarabag 4-2-es összesítéssel.

A második védelmi hibát már megbüntette a Qarabag

Wadji kapott újabb jó kiugratást, amit Kovacevic elnézett, majd tanári becsúszással menteni tudott. Ezután viszont rögtön eladta a labdát a Ferencváros, emberelőnyben támadhatott a Qarabag és a tizenhatos bal oldalán kilépő Zoubir a rövid alsóba lőtte a vezető gólt. Nem mondhatni, hogy a meccs képe alapján váratlan, de máris vezet a Qarabag.

Elindult útjára a labda

Higgadt labdatartással kezdett a Fradi és nagy letámadással a Qarabag. Azonnal helyzetbe is kerültek az azeriek, Wadji kapott parádés kiugratást, kicselezett két védőt, majd Sejdajev az égbe lőtt. Lest ítélt a játékvezető, de elég határesetnek tűnt.

Mi a helyzet a Fradi sérültjeivel?

Júliusban és augusztusban is meggyűlt a baja az FTC-nek a sérülésekkel, de hétfőn erről is szót ejtett Csercseszov.

  • A sérült Henry Wingo már társaival együtt gyakorol, így hamarosan újra bevethető lesz,
  • Ryan Mmaee már a kispadon ül a Qarabag ellen, de kérdéses, mennyit bír még.
  • Szintén kispados Mats Knoester, akit le kellett cserélni Bakuban, rá így is számíthat a Fradi, ha szükség lesz rá.
  • A csakugyan Bakuban megsérülő Samy Mmaee viszont kispadon sincs.

Nem nevezte a Ferencváros és nem is sérülés miatt marad távol Olekszandr Zubkov, őt ugyanis kivásárolta szerződéséből a Sahtar Donyeck. Erről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Korábbi klubjának adta el a Fradi az ukrán szélsőt
Ráadásul, ha hinni lehet a híreknek, félmillió eurót keresett a magyar bajnok az üzleten.

„Mindenben javulnunk kell"

Ezt mondta Sztanyiszlav Csercseszov a hétfői sajtótájékoztatóján. A mérkőzést felvezető interjújában és a hétfői nyilatkozatában is elmondta, a Fradi saját magával foglalkozik, nem a Qarabag visszatérő játékosával, Kadyval.

A bezárt szektor miatt Kubatov és Dibusz is megszólalt

Egyszerre vagyok mélységesen csalódott és rendkívül dühös most. Maximálisan igazat adok az UEFA-nak

mondta Kubatov Gábor, miután szektorbüntetést és pénzbírságot kapott a Fradi a pozsonyi BL-selejtezőn elhangzó rigmusok miatt.

Dibusz Dénes is megszólalt a témában, ő ennél visszafogottabban csak annyit mondott, nem jó látni, amikor üres a lelátó egy része.

Kapcsolódó
Dibusz Dénes: Nem szeretjük, ha üres a szentélyünk
A Ferencváros csapatkapitánya azt kérte a szurkolóktól, hogy a Fradihoz méltóan buzdítsák a csapatot.

Két helyen változtatott Csercseszov

Kényszerből. Az világos volt, hogy Samy Mmaee nincs olyan állapotban, hogy kezdő legyen, de a másik középhátvéd, Knoester sem lesz pályán a mérkőzés kezdetekor – igaz, a holland legalább a kispadra le tud ülni. Kovacevic és Thelander bizonyíthat a helyükön.

Olvasói sztorik