Nemzetközi foci bajnokok ligája

Csercseszov: Elméletben készen álltunk, gyakorlatban nem

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Hazai pályán bukott el a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtezőben, miután az idegenben elért 1-1-es döntetlent kötvetően hazai pályán a pontatlan játékának és nagy védekezései hibáinak következtében kikapott 3-1-re az azeri Qarabagtól. A Fradi edzője, az orosz Sztanyiszlav Csercseszov mind az M4-nek adott nyilatkozatában, mind a meccset követő sajtótájékoztatóján azt próbálta sulykolni, hogy most le kell higgadnia mindenkinek és úgy kiértékelni, miért nem sikerült a továbbjutást kiharcolni.

Kapcsolódó
Hazai pályán esett ki a Bajnokok Ligájából a Ferencváros
Villámrajtott vett a Qarabag, aztán profin lehozta a meccset.

Elméletben teljesen készen álltunk a Qarabagra, sajnos a gyakorlatban ez nem volt így.

Hasonló volt a Slovan elleni hazai mérkőzés is: rossz kezdés után rossz befejezés. A mostani meccs kapcsán nem szedhetőek külön a csapatrészek, sok labdát veszítettünk el, ami teret nyitott az ellenfél támadásainak” – mondta a Ferencváros vezetőedzője, akit a sajtótájékoztatón arról is kérdeztek, nem érzett-e félelmet a védőin.

A foci és félelem nem olyan dolog, ami megfér egymás mellett.

Csercseszov azt is mondta, hogy természetesen minden szezonban a Bajnokok Ligája-csoportkör a csapat célja, de ezt aztán nem lehet kijelenteni, hogy össze is jön, mert az ellenfélnek ugyanezek a tervei.

Tartott egy gyorselemzést is: veszítettek, gratulálnak az ellenfélnek, megérdemelten jutott tovább a Qarabag.

A játékosok motivációit illetően megjegyezte, ha egy ilyen mérkőzésre, vagy akár az Európa Liga-csoportkörre külön motiválni kellene őket, az nagyon meglepné.

Jogos a kritika felém és a csapat felé egy vereség után. Ez az önök dolga, nekem edzőként pedig, hogy megfelelően felkészítsem a csapatot és érzelmek nélkül kielemezzem, mi nem volt elég most, mit nem csináltam jól én.

Varga Jennifer / 24.hu

Az azerieket edző Gurban Gurbanov azt mondta, sok nehézséggel kellet megküzdeniük, és ugyan a statisztikák lehet, hogy magabiztos győzelmet mutatnak, nehéz sikert arattak.

Sztanyiszlav munkáját elismerem, nem is tudom azt mondani, hogy kiismertem volna, és azért nyertünk volna. Sokkal nagyobb a tapasztalata, most is látszott, milyen jól volt összerakva a Fradi, és milyen szép támadásokat vezetett. Viszont az én csapatom most nagyon akart nyeri, ennek köszönhetjük a továbbjutást.

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2022/08/10/eldolt-melyik-csapaton-at-vezet-a-fradi-utja-az-europa-liga-csoportkorebe/

A Qarabagra a cseh Viktoria Plzen elleni párharc vár, ahol a Bajnokok Ligája csoportköre a tét, míg a Fradinak az Európa Liga főtáblához az ír Shamrock Rovers elleni párharcot kell hoznia.

Olvasói sztorik