Christof STACHE / AFP
Nemzetközi foci sport

„A Bayern sok pénzt kap, én pedig mehetek Barcelonába, mindenki elégedett lehet”

Robert Lewandowski szerint mindenki jól járt azzal, hogy a Bayern Münchentől átigazolt a Barcelonába.

A lengyel csatár az előző szezon végén kijelentette, hogy el akarja hagyni a csapatot, mert új élményekre vágyik. A Bildnek nyilatkozva elárulta a 33 éves futballista, hogy döntésében két ember is kulcsszereplő volt, egyrészt a kislánya iskolába megy, ezért ha idén nem lépett volna, alighanem már sosem tudott volna váltani. Másrészt Xavinak is kész terve volt arra nézve, hogyan akarja a Barcát újra csúcsra juttatni. Végül sikerült összehozni az átigazolást, amivel Lewandowski szerint minden érintett csak jól járt.

Azt hiszem, most mindenki elégedett lehet. A Bayern sok pénzt kap, én pedig mehetek Barcelonába. Hosszú és nehéz út volt ez, de végül úgy zárult le, hogy mindenki a másik szemébe tud nézni

– idézte a német napilap a támadót.

A Meczyki nevű lengyel oldal azt írta, a katalánok 45 millió eurót fizetnek a 33 éves csatárért, és további 5 millió eurót kaphat még a Bayern a bónuszok révén. Lewandowski az új csapatánál négy évre, vagyis 2026-ig írt alá.

Lewandowski nyolc évig játszott a Bayernben, 375 mérkőzésen 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt adott. Összesen nyolc bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert, ötször volt a Bundesliga gólkirálya, a legutóbbi három évadban összesen 110 gólt rúgott.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!