Nemzetközi foci

„A Bayern sok pénzt kap, én pedig mehetek Barcelonába, mindenki elégedett lehet”

Christof STACHE / AFP
Christof STACHE / AFP

Robert Lewandowski szerint mindenki jól járt azzal, hogy a Bayern Münchentől átigazolt a Barcelonába.

A lengyel csatár az előző szezon végén kijelentette, hogy el akarja hagyni a csapatot, mert új élményekre vágyik. A Bildnek nyilatkozva elárulta a 33 éves futballista, hogy döntésében két ember is kulcsszereplő volt, egyrészt a kislánya iskolába megy, ezért ha idén nem lépett volna, alighanem már sosem tudott volna váltani. Másrészt Xavinak is kész terve volt arra nézve, hogyan akarja a Barcát újra csúcsra juttatni. Végül sikerült összehozni az átigazolást, amivel Lewandowski szerint minden érintett csak jól járt.

Azt hiszem, most mindenki elégedett lehet. A Bayern sok pénzt kap, én pedig mehetek Barcelonába. Hosszú és nehéz út volt ez, de végül úgy zárult le, hogy mindenki a másik szemébe tud nézni

– idézte a német napilap a támadót.

A Meczyki nevű lengyel oldal azt írta, a katalánok 45 millió eurót fizetnek a 33 éves csatárért, és további 5 millió eurót kaphat még a Bayern a bónuszok révén. Lewandowski az új csapatánál négy évre, vagyis 2026-ig írt alá.

Lewandowski nyolc évig játszott a Bayernben, 375 mérkőzésen 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt adott. Összesen nyolc bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert, ötször volt a Bundesliga gólkirálya, a legutóbbi három évadban összesen 110 gólt rúgott.

Olvasói sztorik