Nemzetközi foci

Ami Lewandowskival történik, káros a Bayern Münchennek

Christof STACHE / AFP
Christof STACHE / AFP

Lothar Matthäus szerint a Robert Lewandowski maradása vagy távozása kapcsán kialakult ügy káros a Bayern München labdarúgóklub számára.

Bárcsak gyorsan véget érne ez a színház. Azért is bosszantó, mert káros a csapatra és a klubra nézve is

– írta a Bild című német napilap hasábjain a 61 éves Matthäus, aki 1984 és 1988, majd 1992 és 2000 között volt a Bayern játékosa. Hozzátette, a játékosok között nyilvánvalóan beszédtéma az ügy, ezért káros a csapategységre is.

A lengyel csatár szerződése jövő nyárig szól Münchenben, ennek ellenére már többször kijelentette, hogy távozni akar.

„Az én korszakom véget ért a Bayernnél. Nem látom lehetségesnek, hogy folytassam a klubnál. A Bayern egy komoly egyesület, úgy gondolom, nem akarnak megtartani engem, én pedig nem szeretnék maradni. A legjobb megoldás az átigazolás, remélem, nem akadályoznak meg ebben” – fogalmazott május végén a 33 éves támadó, és hasonlóan nyilatkozott június elején is.

Kapcsolódó
Így reagált Carlo Ancelotti, mikor a Real Madrid további igazolásairól kérdezték
Miután Kylian Mbappé döntött a jövőjéről, a Bajnokok Ligája-győztes klub gyorsan igazolt kettőt, azóta viszont nagy a csend.

Sajtóhírek szerint az FC Barcelona 50 millió eurós ajánlatot készül tenni Lewandowskiért, és a Bayern vezetői hajlandóak lennének tárgyalni erről az összegről, de konkrét lépések még nem történtek az ügyben, ezért a futballista kedden részt vett a kötelező orvosi vizsgálatokon a német klubnál, és szerdán elkezdte a felkészülést eddigi csapatával, ugyanakkor a német sajtó azzal van tele, hogy egyáltalán nem erőlteti meg magát, késve érkezik és még nem volt feladat, amit teljes erőbedobással végzett volna.

Olvasói sztorik