Nemzetközi foci

Itt a vége, a Bayern beadta a derekát Lewandowski-ügyben

Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Hetek óta húzódott, de immár lezárult Robert Lewandowski átigazolási ügye, a Barcelona ugyanis megegyezett a Bayern Münchennel a lengyel csatár átigazolásáról.

A német klub korábban több ajánlatot is visszadobott, de mivel Lewandowski határozottan kijelentette, hogy nem szeretne maradni, várható volt, hogy előbb-utóbb lesz olyan ajánlat, amire a müncheniek végül nagy duzzogva rábólintanak.

A Meczyki nevű lengyel oldal azt írja, a katalánok 45 millió eurót fizetnek a 33 éves csatárért, és további 5 millió eurót kaphat még a Bayern a bónuszok révén. A Meczyki értesülését az ESPN, valamint a transzferguru, Fabrizio Romano is megerősítette.

Lengyel források szerint a 132-szeres válogatott – 76 góljával ő a csapat gólrekordere – Lewandowski 2026 nyaráig ír alá a Barcelonához, amelynek ő lesz az első lengyel légiósa.

A klasszis csatár a Bayernnel nyolc bajnoki címet, egy BL-t, három német kupát, egy klubvilágbajnokságot, öt német és egy európai Szuperkupát nyert. A müncheniek mezében hatszor lett a Bundesliga gólkirálya, összesen pedig 375 tétmeccsen 344 gólt jegyezett a Bayernben, ami 0,92-es gólátlagot jelent.

Frissítünk!

A Barcelona szombat este bejelentette, hogy már csak az orvosi vizsgálat és a szerződés aláírása van hátra, hogy Lewandowski hivatalosan is a klub játékosa legyen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik