Nemzetközi foci

„Reggel kirúgnak!” – kapitányuk ellen fordultak az angolok a történelmi megaláztatás után

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP
Ha a szurkolókon múlna, akkor már csomagolna Gareth Southgate, állítják az angol lapok, amelyek nem bántak kesztyűs kézzel a futballválogatottal a magyarok elleni megalázó, 4-0-s vereséget követően.

A szurkolók Southgate ellen fordultak, miután Anglia 1928 óta a legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el a magyaroktól, írta a The Times.

Kapcsolódó
Angol kapitány: Megértem, hogy ez az este megrázó élmény volt
Gareth Southgate-et kifütyülte a közönség a wolverhamptoni KO után.

A lap szerint a wolverhamptoni Molineux Stadion fellázadt és azok a drukkerek, akik korábban éltették a szakembert, most dühösen azt skandálták: „Reggel kirúgnak” és „Nem tudod, mit csinálsz”.

The Times

A Guardian szerint Magyarország az elmúlt 94 év legsúlyosabb vereségével megalázta Angliát.

„A Nemzetek Ligájából való kiesés nemcsak látszólag lenne káros, hanem gyakorlati szempontból is, mert megnöveli a 2024-es Eb-selejtezők sorsolásának a nehézségét. De sokkal nagyobb aggodalomra ad okot az, amit ez a teljesítmény a november 21-én kezdődő világbajnokság szempontjából jelent. Southgate számára hosszú lesz a nyár az önvizsgálatra, és ezt követően már csak két meccse van a katari nyitómérkőzésig – Olaszország és Németország ellen a Nemzetek Ligájában szeptember végén.

A futballban elég gyorsan változnak a dolgok, különösen olyan ingatag környezetben, mint amilyen Anglia.

Guardian

Ami érdekes, hogy a lap egy másik cikkében azt írta, a szurkolók eddig sem szerették Southgate-et, de ezzel a vereséggel most már van a kezükben egy nyomós érv is.

„Amikor Southgate a 90. percben a pályára lépett, minden sarokból dühösen kifütyülték. Őszinte düh kiáltásai hallatszottak. Southgate a modern kor Angliájának legsikeresebb menedzsere, egy tisztességes, keményen dolgozó srác, aki minden tekintetben zseniálisan vezette a válogatottal. De az angol szurkolók nem szeretik Southgate-et, ő még az állandó győzelmek, gólok és arany pillanatok közben is csalónak és ünneprontónak számított. Nos, ezúttal a közönség megkapta, amit akart. Végre valami, amivel megvádolható a bűnös ember.”

Independent

Az Independent szerint „Magyarország elkalapálta Angliát, miközben a közönség a válogatott ellen fordult”. A lap szerint ez a 0-4 több mint egy egyszerű kínos vereség.

„Egyesek most kigúnyolhatják Magyarországot, mert úgy ünnepel, mintha megnyerte volna a világbajnokságot. De azt is mérlegelni kell, hogy mit jelenthet mindez Angliának.

Ez már nem csak a Nemzetek Ligája, ennél sokkal többről van szó

– olvasható.

A The Sun egy szójátékkal (The Hungar Shames) jelezte, mekkora szégyen érte a válogatottat a hazai 0-4-es vereséggel.

A bulvárlap szerint „ha 28 ezer fős közvélemény-kutatást végeztek volna a Molineux-ban a történelmi megaláztatás után, Southgate reggel összepakolja a csomagjait, és megállapodik a végkielégítésben.”

The Sun

Ugyanakkor kiemelte, ennek nem szabadna megtörténnie, hiszen Southgate Anglia legsikeresebb szövetségi kapitánya Sir Alf Ramsey óta, hiszen a csapatot világbajnoki elődöntőbe és Eb-döntőbe vezette. Ugyanakkor egy tőrdöfést még megért az a megjegyzés, miszerint

a magyar csapatban szerepelt Callum Styles, egy középpályás, aki a Barnsley-vel nemrég esett ki a League One-ba.

Olvasói sztorik