Paul ELLIS / AFP
Magyar foci

Marco Rossi: Ez számomra is hihetetlen

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is alig hitte el, hogy csapata négygólos győzelmet aratott a tavalyi Eb-ezüstérmes angolok otthonában a Nemzetek Ligája 4. fordulójában.

Kapcsolódó
Orbán Viktor: A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében
A miniszterelnök meglátogatta a válogatottat a wolverhaptoni öltözőben.

„Senki nem számított ilyen eredményre, még a legszebb álmainkban sem. Sokszor szerencsénk is volt, de megérdemeltük ezt is, mert a játékosok az első pillanattól kezdve együtt küzdöttek, harcoltak, szenvedtek – egy igazi csapatot láthattunk a pályán. Nagyon örülök, hogy el tudtuk érni ezt az eredményt.

Ha belegondolok, hogy honnan indultunk, amikor elkezdtük a közös munkát, és hová érkeztünk el, azt kell mondanom, hogy ez számomra is hihetetlen

– nyilatkozta a szövetség honlapján.

Kapcsolódó

„Az angolok megpróbálták kihasználni a gyenge pontjainkat, de nem tudták kiaknázni a mélységet, hiába próbálták meg túlterhelni a jobb oldalunkat, és azt sem tudták kihasználni, hogy hosszabb a kispadjuk, mint nekünk. Az angolhoz hasonló kvalitású csapatok ellen meg kell szenvedni a mérkőzést. Végig futni kell, dolgozni kell, ezt sulykoltam a játékosokba az edzéseken is. Senkitől sem fogadtam el kifogásként, hogy fáradt, azt mondtam nekik, hogy ha felveszik a válogatott mezét, mindent el kell felejteniük, nem lehetnek sérültek, nem lehetnek fáradtak, mindent meg kell tenniük a csapatért. Olaszként nem hiszek a szememnek, hogy milyen érzelmeket váltanak ki a magyar szurkolókból a válogatott sikerei.

Elmondhatatlanul büszke vagyok a szurkolókra és a játékosokra is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!