Magyar foci

Szalai Ádám: A győzelmünk azzal eldőlt, hogy a magyar közönség nem ült föl a provokációnak

Catherine Ivill/Getty Images
Catherine Ivill/Getty Images

A magyar válogatott kedd este 4-0-ra nyert Angliában, a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában.

Kapcsolódó

Szalai Ádám csapatkapitány a lefújás után nehezen is találta a szavakat, amikor interjút adott, ugyanakkor nem ment el szó nélkül amellett sem, hogy kezdés előtt az angolok kifütyülték a csapatot és a himnusz alatt azt énekelték, hogy rasszista barmok vagyunk.

A győzelmünk már az első percben eldőlt, azután, hogy a magyar közönség nem ült föl a provokációnak, ami a himnuszunk alatt elhangzott. Ez maximális tiszteletet érdemel. Kizárták, velünk foglalkoztak, meg is lett az eredménye! Le a kalappal a szurkolók előtt

foglalta össze Szalai, aki annyira a mérkőzés hatása alatt volt, majd áttért a csapat méltatására.

„Itt vagyok 12-13 éve a válogatottnál és kijelenthetem, hogy amit ez a csapat Marco óta művel, az egyedülálló. Ha megnézzük, a keretet nem világklasszisok alkotják, mint az angol, német, vagy egy olasz keretet, akkor egészen elképesztő, milyen csapat alakult ki.”

Szintén meghatódva állt mikrofon elé Marco Rossi, aki pályafutása egyik legnagyobb sikereként könyvelte el a fantasztikus győzelmet.

Nem gondoltam volna, soha nem is álmodtam ilyenről. Magyarországban indult a karrierem, Olaszországban a harmadosztálynál magasabb szintre nem lett volna esélyem

– közölte  a kapitány, majd kiemelte, milyen óriási melót tett bele a csapata mind a négy Nemzetek Ligája-meccsbe.

A csereként két gólpasszt kiosztó Ádám Martin már lazábban nyilatkozott, rögtön viccesen megjegyezte, hogy nem szerepel rosszul a válogatott.

„Mondhatni, hogy jól állunk a csoportban. Ezt nem gondolta volna senki! Egymásért küzdünk, nincsenek egyénieskedések. Ezt csak együtt tudtuk elérni. Erős ellenféllel találkoztunk, de nyertünk 4-0-ra, nem hiszem, hogy magyarázkodnunk kell”

– mondta mosolyogva Ádám.

Az utolsó, negyedik gólt szerző Gazdag Dániel is fülig érő szájjal állt kamerák elé, az MLS-ben légióskodó középpályás szerint mentálisan volt erősebb a válogatott.

„Négy gólt rúgni Angliában mindenkinek óriási eredmény lenne, büszkék lehetünk. Nagyon jó labdát kaptam, a kapus jött ki, adta magát a helyzet és örülök, hogy ilyen szép gólt szereztem.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik