Paul ELLIS / AFP
Nemzetközi foci

Angol kapitány: Megértem, hogy ez az este megrázó élmény volt

Kiütéses, 4-0-s vereséget szenvedtet hazai pályán az angol labdarúgó-válogatott, amely Wolverhamptonban 4-0-ra kikapott a magyaroktól. Ekkora szégyen legutóbb 1928-ban érte a csapatot, akkor vendégként Skócia ütötte ki 5-1-re.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Ez számomra is hihetetlen
A magyarok olasz kapitánya álmában sem számított az angliai diadalra.

A mérkőzést követően Gareth Southgate szövetségi kapitánya vállalta a felelősséget a méretes zakóért.

„Egy fiatal, energiával rendelkező csapatot választottunk, de ami a történt, az az én felelősségem. A félidőben változtattunk, ez egy kicsit nagyobb lendületet adott a támadásainknak, de ezzel nyitottabbá is váltunk. A már annyi támadónk volt a pályán, hogy teljesen kinyíltunk” – nyilatkozta a válogatottat tavaly még Eb-ezüstéremhez segítő szakember, akit a közönség folyamatosan bírált.

Kapcsolódó
Orbán Viktor: A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében
A miniszterelnök meglátogatta a válogatottat a wolverhaptoni öltözőben.

„Ez a négy meccs ez az én felelősségem. Próbáltam egyensúlyt teremteni az új játékosokkal, megpróbáltam pihentetni azokat, akiket nem akartunk tovább terhelni. Végül az általam kiválasztott csapatok nem voltak elég erősek ahhoz, hogy a magyarok elleni két meccsen eredményesek legyenek. A másik két mérkőzés valamivel pozitívabb volt, de teljesen megértem, hogy ez az este megrázó élményt jelentett.”

Southgate azonben a kínos teljesítmény ellenére is kiállt a csapata mellett.

A feladatom, hogy megvédjem a játékosokat. Kivételes hozzáállásuk volt, a felelősség engem terhel.