Nemzetközi foci

NB I-es csatár gólja is hozzájárult egy szövetségi kapitány lemondásához

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A grúz labdarúgó-válogatottól vasárnap otthon elszenvedett 5-2-es vereség után lemondott posztjáról Jasen Petrov bolgár szövetségi kapitány. A Nemzetek Ligája C divíziójában a bolgárok az első összecsapásukon döntetlent játszottak az északmacedónokkal, így egy pontjuk van, és csak a pont nélküli Gibraltárt előzik meg.

Nincs erkölcsi jogom a maradáshoz. Vállalom a felelősséget ezért a kudarcért

– mondta az 53 esztendős Petrov, aki tavaly januárja óta irányította a csapatot. A következő két összecsapáson, csütörtökön Gibraltárban és vasárnap Georgiában a válogatott technikai igazgatója, Georgij Ivanov ül majd a kispadon.

Petrov lemondásában szerepe van Budu Zivzivadzének is: a Fehérvár alkalmazásában álló játékos szerezte csapata harmadik, végül győztesnek bizonyuló találatát az 53. percben, 1-3-ra módosította azzal az állást.

Zivzivadze ihletett formában van a szezon második felében, az NB I-ben kölcsönben Újpesten játszott, tizenkét meccsen tizenegy gólja volt. A szerződése ugyanakkor még egy évig a Vidihez és köti, és bár adott olyan nyilatkozatot, hogy szívesen váltana, a felkészülést biztosan Székesfehérváron kezdi meg.

Kapcsolódó
Két távozót is bejelentett a Vidi, Zivzivadze visszatér
A keret alakulásáról számolt be az NB I-ben negyedik klub.
Olvasói sztorik