Nemzetközi foci

„Mit lehetne még elmondani Messiről? Csak és kizárólag köszönettel tartozunk neki”

ANDER GILLENEA / AFP
ANDER GILLENEA / AFP

Lionel Messi egészen elképesztő mérkőzést játszott Észtország ellen: az argentin válogatott csillaga szerezte csapata összes találatát az 5-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen. Így már 86 találata van a nemzeti csapatban, amivel feljött az örökrangsor negyedik helyére, megelőzve Puskás Ferencet (84 válogatott gól) – az élen Cristiano Ronaldo áll, aki Svájc ellen duplázott, így már 117 gólos.

Kapcsolódó
Messi öt gólt rúgva előzte meg Puskást, de Ronaldo is nagyot játszott
Haaland duplázni tudott, Spanyolországnak az utolsó pillanatig küzdenie kellett a pontért.

A meccs után a 33 mérkőzése óta veretlen Argentína szövetségi kapitányát, Lionel Scalonit kérdezték meg Messiről. Nem volt könnyű dolga a válaszadással.

Nem tudom, mit mondhatnék még el Lionel Messiről. Nehéz dolog ez. Olyan, mint Rafael Nadal; mi mást lehetne még mondani? Nincsenek már arra jelzők, amikkel jellemezni lehetne, amivel vissza lehetne adni, mit művel.

Egészen különleges és megtisztelő, hogy ebben a csapatban van, hogy edzhetem, ahogy viselkedik és amit ezért a mezért tesz meg. Csak és kizárólag köszönettel tartozunk neki. Ő nem is argentin, hanem világörökséget épített ki. Hiányozni fog, amikor már nem játszik. Remélem még sokáig a pályán lesz és mindenki élvezettel nézi majd a játékát, mert valódi megtiszteltetés őt látni” – mondta az argentin kapitány.

A hamarosan 35. életévét betöltő Lionel Messit több csalódás is érte válogatott karrierje során, volt elveszített világbajnoki döntője és három elbukott Copa América-fináléja is, a harmadik után egy rövid időre le is mondta a válogatottságot. Visszatért aztán, a közelmúltban pedig már érik sikerek, 2021-ben megnyerte csapatával a dél-amerikai kontinenstornát, nemrég pedig az Interkontinentális Szuperkupa alkalmával győzte le 3-0-ra Olaszországot Argentína.

Az argentin válogatott a C csoportba került a katari világbajnokságon, sorrendben Szaúd-Arábia, Mexikó és Lengyelország lesz majd az ellenfele. Az idei vébét rendhagyó módon télen, november 21. és december 18. között rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik