Nemzetközi foci

Pénzügyi csodára készül a Barcelona a nyári átigazolási piacon

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Az FC Barcelona a nyáron 700 millió eurót kíván költeni új labdarúgók szerződtetésére – adta hírül az ESPN csatorna.

Kapcsolódó
Fontos változásokat jelentett be az FC Barcelona
Már csak jóvá kell hagyni őket.

A keret átalakítására szánt jelentőst kiadást, amelyhez a pártoló klubtagok (socios) jóváhagyását kéri a vezetés, annak ellenére vállalnák, hogy a Barca az elmúlt években jelentős adósságot halmozott fel. A kérdésben a június 16-ára meghirdetett rendkívüli közgyűlésen szavaznak, írja az MTI.

A vezérkar elképzelése szerint kisebb részben részvényeladás, nagyobb részben pedig a televíziós közvetítési jogok hasznosítása révén teremtenék elő a játékosvásárlásra fordítandó 700 milliót.

Joan Laporta elnök korábban azt mondta, ha a Barcelona minden pénzügyi műveletet végrehajt, amelyen dolgozik, akkor a nyáron nem lesz szükség fájdalmas eladásokra, miközben Xavi Hernández vezetőedző csapatát szeretnék megerősíteni. Az egyik újonnan érkező a Bayern Münchentől távozni akaró lengyel csatársztár, Robert Lewandowski lehet.

Kapcsolódó
„Hihetetlen élmény volt, sosem fogom elfelejteni” – Bale elbúcsúzott a Real-drukkerektől
Idén csak epizódszereplő volt, pedig korábban két BL-döntőben is gólt szerzett a Realban.

A liga elnöke, Javier Tebas egyébként kedden azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy a katalánok nem engedhetik meg maguknak Lewandowskit, vagy ha mégis meg akarják szerezni, akkor előtte jó pár játékosukat el kell adniuk. Laporta mérgesen reagált a La Liga vezetőjének szavaira:

Szeretném kérni a ligát, hogy ne kommentálja, le tudunk-e igazolni valakit vagy sem. Ez ugyanis sérti a Barcelona érdekét

– mondta a klubelnök.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik