Nemzetközi foci

„Hihetetlen élmény volt, sosem fogom elfelejteni” – Bale elbúcsúzott a Real-drukkerektől

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Spanyol bajnokként és BL-győztesként távozik a Real Madridtól Gareth Bale.

A walesi szélső az idei sikereknél csak epizódszereplő volt, a bajnokságban öt meccsen 283 percet kapott Carlo Ancelottitól, a BL-ben pedig mindössze 7 percet töltött a pályán.

00:20-nál Bale egyetlen idei realos gólja:

A 32 éves játékosnak lejár a szerződése, és most levélben búcsúzott el a madridi szurkolóktól. Bale köszönetet mondott minden korábbi és jelenlegi csapattársnak, az edzőinek, a szakmai stáb és a menedzsment minden tagjának, Florentino Pérez elnöknek, valamit az őt támogató drukkereknek is.

„9 éve fiatal játékosként érkeztem ide, aki valóra akarta váltani az álmát, hogy a Real Madridban futballozik. Viselni a patinás fehér mezt a Real-címerrel a mellkasomon, a Bernabéu-stadionban játszani, címeket nyerni, és részese lenni annak, amiről leginkább híres a klub, a BL-győzelmeknek.

Visszanézve azt mondhatom, hogy ez az álom valóra vált, sőt sokkal-sokkal több lett belőle, mint előzetesen gondoltam. Részese lenni a klub történelmének, és nagy dolgokat elérni a csapattal, az egy hihetetlen élmény volt, olyan, amit soha nem fogok elfelejteni

– írta Bale.

A 102-szeres walesi válogatott a Transfermarkt statisztikái szerint 256 tétmeccsen szerepelt a Realban, és ezeken 106 gólt, valamint 67 gólpasszt tett a közösbe. Legemlékezetesebb meccse a 2018-as BL-döntő, amelyen két gólt szerzett a Liverpool elleni 3-1-es siker alkalmával, de betalált a 2014-es BL-finálén, az Atlético ellen is.

Bale ötszörös BL-győztesként, háromszoros spanyol banjnokként, egyszeres Király Kupa-, négyszeres klubvilágbajnokság-, háromszoros európai és spanyol Szuperkupa-győztesként távozik a klubtól.

Olvasói sztorik