Nemzetközi foci

„Nem értem, miért játszadozik” – kiborult a Barca elnöke

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Bár hullámzó szezonja volt a spanyol bajnoki ezüstérmes Barcelonának, azért voltak pozitívumok is a csapatnál, ilyen a 17 éves középpályás, Gavi bemutatkozása is. A játékos a nyáron került fel az első kerethez, majd olyan meggyőző teljesítményt nyújtott a felkészülési mérkőzések során, hogy rendszeres játéklehetőséget kapott,

összesen 46 meccsen lépett pályára, többnyire kezdőként, két gólja és hat gólpassza volt, a La Ligában pedig a harmadik volt a csapatrangsorban a kialakított nagy helyzetek terén Ousmane Dembélé és Jordi Alba mögött.

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nem csoda ezek után, hogy a klub hosszú távon magához láncolná a saját nevelésű Gavit, akinek a jövő nyáron lejár a szerződése. Ugyanakkor megakadt a tárgyalás, legalábbis erről panaszkodott Joan Laporta, a klub elnöke.

„Már rég az ügynöke asztalára tettük az ajánlatunkat, de még semmilyen visszajelzést nem kaptunk. Úgy hallottuk, hogy összehasonlítja más megkeresésekkel, és majd jelentkezik.

Gavi olyan játékos, akit mindannyian kedvelünk. 17 éves, lenyűgöző jelene és jövője van a Barcelonánál. Nem értjük, a képviselője miért játszadozik.

Úgy gondolom, hogy az ajánlatunk, a klub fizetési keretének ismeretében több mint elfogadható” – füstölgött Laporta, aki azt is mondta, ennél nem akarnak többet ajánlani, ő ugyanis nem akarja csődbe vinni a klubot.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik