Nemzetközi foci

Kőkemény utcai összecsapások a drukkerekkel, több rendőr is megsérült a kupadöntő előtt

Szerdán este 21 órától rendezik a Konferencia Liga döntőjét, amelyben az AS Roma és a Feyenoord csap össze. A két csapat szurkolói csoportja már megérkeztek a meccs helyszínére, Tiranába, ahol egymással, valamint külön-külön a rendőrökkel is összecsaptak. A hollandok műanyag palackokkal, üvegekkel és egyéb tárgyakkal, az olaszok kemény tárgyakkal és botokkal dobálóztak.

Az AP hírügynökség szerint legalább tíz rendőr és két szurkoló megsérült, valamint megrongálódott egy rendőrségi busz. Az AFP jelentése szerint hatvan embert vettek őrizetbe.

Noha négy-négy ezer jegyet adtak el a két csapat szurkolóinak, hírügynökségi jelentések szerint összesen százezer drukker érkezik majd meg a kupadöntő estéjére az albán fővárosba.

A Konferencia Liga az UEFA harmadik számú európai kupasorozata, aminek a mostani a debütáló szezonja, így értelemszerűen a tiranai lesz az első döntője is. A Feyenoord korábban BEK-et (1970) és UEFA Kupát is (1974, 2002) is nyert, míg az AS Roma története első nagy nemzetközi sikerére hajt.

José Mourinho történelmet írhat: az 59 éves portugál szakember lehet az első tréner, aki mindhárom európai kupasorozatban győz, egyszersmind negyedik csapatával nyerhet meg nemzetközi sorozatot. Bajnokok Ligáját kétszer, 2004-ben az FC Portóval, 2010-ben pedig az Internazionaléval, Európa Ligát – és a jogelőd UEFA Kupát – szintén két alkalommal, 2003-ban a Portóval, 2017-ben pedig a Manchester Uniteddel nyert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik