Nemzetközi foci

A szezon egyik legfontosabb meccsét nyerte meg az AS Roma, de Mourinho néma maradt

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az AS Roma 3-0-ra nyert a Torino FC vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 38., utolsó fordulójának nyitómérkőzésén. A rómaiak a 33. percben Tammy Abraham találatával szereztek vezetést, majd az angol csatár még a szünet előtt gólra váltott egy büntetőt is. A végeredményt a 78. percben Lorenzo Pellegrini állította be, ugyancsak tizenegyesből.

Abraham az első szezonjában 17 bajnoki gólig jutott, ennél többször csak Rodolfo Volk volt eredményesebb római debütálásakor, aki az 1929/30-as idényben 21 találatot szerzett.

Győzelmével a Konferencia Liga döntőjére készülő AS Roma pontszámban beérte a tabellán városi riválisát, a Laziót, és egymás elleni jobb eredményének köszönhetően meg is előzte – a Lazio még visszaelőzhet, ugyanis az utolsó forduló szombati játéknapján a Hellas Veronát fogadja. Az mindenesetre eldőlt, hogy függetlenül a forduló hátralévő mérkőzéseitől és a KL-döntőtől, biztosan indulhat az Európa Liga következő szezonjában José Mourinho csapata.

És ha már Mourinho, a portugál nem nyilatkozott a mérkőzés után. A Football Italia szerint ez vezetői döntés, szerették volna megkímélni a szakmai stábot, hogy a lefújástól kezdve már csak és kizárólag a Feyenoord elleni kupadöntőre koncentrálhassanak.

Serie A, 38. forduló

Torino FC-AS Roma 0-3 (0-2)

Olvasói sztorik