Nemzetközi foci

Ritkán látni olyat, mint ami a Real Madrid utolsó bajnokiján történt

Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images
Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

A Real Madrid a spanyol bajnoki szezon utolsó fordulójában otthon fogadta a Real Betist, a mérkőzésnek pedig már semmilyen tétje nem maradt: a madridiak megnyerték a La Ligát, míg a sevillaiak korábban biztosították helyüket az Európa Ligában azzal, hogy aranyérmesek lettek a Király Kupában.

Ugyanakkor mégiscsak a két hazai sorozat győztese zárta le egymás ellen a spanyol klubszezont, ennek pedig egy kölcsönös díszsorfallal adták meg a csapatok a rangot.

A díszsorfal maga nem olyan egyértelmű gesztus, a Barcelona például megadta ezt a tiszteletet a Betisnak a kupasiker után, az Atlético Madrid viszont tartózkodott tőle a Real Madrid elleni derbi előtt, mondván arra senkit sem lehet kötelezni, és tavaly ők sem kapták meg mindenkitől. És ez még csak az elmúlt pár hét spanyolországi történése, bővebben ebben a cikkben foglalkoztunk a témakörrel:

Kapcsolódó
Eredetileg nemes gesztus volt díszsorfalat állni a bajnoknak, ma már csak a baj van vele
Angliában és Spanyolországban is úgy döntött egy csapat, hogy különleges gesztussal tiszteleg a friss bajnok előtt. Ma már elvárják a vörös szőnyeget a bajnokok, ami viszont kellemetlenséget szül.

A Madrid-Betis mérkőzés végül, noha azért voltak komoly helyzetek is a meccsen, egy 0-0-val ért véget. A nap másik meccsén az élvonaltól már biztosan búcsúzó Levante 4-2-re megverte a Rayo Vallecanót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik