Nemzetközi foci

Klopp a sorsdöntő bajnokiról nyilatkozott, aggasztó dolgokat is mondott

GLYN KIRK / AFP
GLYN KIRK / AFP

Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője Mohamed Szalahot, Virgil van Dijkot és Fabinhót is szeretné játszatni az angol bajnokságban az aranyéremről döntő vasárnapi záró fordulóban, de nem biztos benne, hogy be tudja vetni a sérülésből lábadozó futballistáit a Wolves ellen.

Az egyiptomi csatár és a holland belső védő múlt hétvégén, a Chelsea elleni FA Kupa-döntőben szenvedett kisebb sérülést, míg a brazil középpályás május elején vált ki a csapatból izomsérülés miatt.

A fiúk állapota szépen javul, meglátjuk, hogy vasárnap játszhatnak-e. Szeretném, ha mindhárman pályára léphetnének, de ha nem tudnak, akkor nélkülük oldjuk meg a mérkőzést

– mondta pénteki sajtótájékoztatóján a német menedzser.

A Liverpool egy ponttal áll a címvédő és listavezető Manchester City mögött a tabellán, így a zárókörben mindenképpen több pontot kell szereznie Josep Guiardiola együttesénél, mely az Aston Villával csap majd össze hazai pályán.

Klopp Szalahra külön is kitért, mivel az afrikai csatár versenyben van a gólkirályi címért a Tottenham Hotspur dél-koreai játékosával, Szon Hung Minnel. A tréner hangsúlyozta, hogy a legfontosabb az egyiptomi futballista egészsége, a gólkirályi cím miatt nem fognak kockáztatni, így ha veszélyes lenne számára a játék, akkor nem fog beállni.

Szalah 22 góllal vezeti a mesterlövészek listáját, míg Szon 21 találatnál jár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik