Nemzetközi foci

Sevcsenko új küldetése, hogy Ukrajna újjáépítését segítse

Fabrizio Carabelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Fabrizio Carabelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy korábbi kiváló labdarúgót Andrij Sevcsenkót nevezte ki az orosz inváziót követően alapított jótékonysági szervezet, az Ukrajna Újjáépítéséért és Fejlesztéséért Alapítvány első nagykövetének.

Kapcsolódó
Eddig másolja a tíz évvel ezelőtti kiesés forgatókönyvét a Hertha
A Spiegel szerint Felix Magath remekműve lenne, ha benntartaná az élvonalban a berlinieket.

„Andrij munkája és sportsikerei révén óriási bizalomra tett szert a nemzetközi színtéren” – írta Telegram-profiljában az ukrán elnök.

Most új küldetése van, hogy elmondja a világnak az ukrajnai eseményeket, és felhasználja befolyását az újjáépítéshez szükséges nemzetközi támogatásoknál. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog

– tette hozzá.

Sevcsenkót az ukrán futball legjobbjaként tartják számon. A válogatottban 111-szer szerepelt és 48 gólt szerzett, játszott a Dinamo Kijevben, az olasz AC Milanban és az angol Chelsea-ben. Játékoskarrierje után 2016 és 2021 között ukrán szövetségi kapitány volt, legutóbb az olasz Genoát irányította.

„Londonból Kijevbe utaztam, hogy személyesen találkozzam az elnökkel. Hosszú éveken át képviseltem Ukrajnát a nemzetközi labdarúgásban. Most, amikor országomat háború pusztítja, az a prioritás, hogy Ukrajnát segítsem és ne a futballal foglalkozzam” – mondta Sevcsenko.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik