Nemzetközi foci

Az UEFA kizárta, a szponzor otthagyta az orosz rekordbajnokot

Pavel Bednyakov / Sputnik / Sputnik via AFP
Pavel Bednyakov / Sputnik / Sputnik via AFP

A 22-szeres bajnok Szpartak Moszkva labdarúgócsapatának csütörtöki tájékoztatása szerint mezszponzoruk felbontotta a velük érvényben lévő szerződést arra hivatkozva, hogy a következő szezonban nem vehetnek részt a nemzetközi kupasorozatokban.

Az amerikai sportszergyártó, a Nike 2005 óta támogatta felszerelésekkel a moszkvai klubot, amely most új beszállítót keres, írja az MTI.

Kapcsolódó
„Még a 19. században élünk?” – a katari vb-szállodák fele nem elfogadó a melegekkel
Érdekes felmérést készített három tévéállomás, amelyek felvették a kapcsolatot a világbajnokságra kijelölt katari hotelekkel.

Az európai szövetség (UEFA) Oroszország ukrajnai háborúja miatt február 28-án zárta ki az orosz válogatottakat és klubcsapatokat minden nemzetközi sorozatból, az a döntés azonban még csak a 2021/22-es szezonra vonatkozott. Az egyik érintett éppen a Szpartak Moszkva volt, amelynek német ellenfele, a három magyar válogatott labdarúgót is foglalkoztató RB Leipzig így játék nélkül jutott a legjobb nyolc közé az Európa-ligában.

Az UEFA aztán múlt hétfőn azt közölte: a következő szezonban sem engedi meg az orosz klubcsapatoknak, hogy részt vegyenek a nemzetközi kupaküzdelmekben.

A Szpartak Moszkva két fordulóval a Premjer Liga zárása előtt a kilencedik helyen áll, míg az Orosz Kupa május 29-i döntőjében a bajnoki ezüstéremért küzdő Dinamo Moszkvával találkozik.

Olvasói sztorik