Nemzetközi foci

Ismét megelőzte a Real Madridot az Ajax

Olaf Kraak / ANP / AFP
Olaf Kraak / ANP / AFP

A Heerenveen elleni 5-0-s sikerrel megvédte címét az Ajax labdarúgócsapata a holland bajnokságban, az amszterdamiak egy körrel a szezon vége előtt négy ponttal vezetnek a PSV Eindhoven előtt.

Kapcsolódó
13 évnyi pénzre is igényt tarthat a Hertha menesztett magyarja
Bő egy éve menesztette a Hertha labdarúgócsapata Petry Zsolt kapusedzőt, aki egy, a Magyar Nemzetnek adott interjúban kritikusan nyilatkozott az

A fennállása 36. bajnoki címét nyerő, ezzel holland csúcstartó Ajax a következő szezonban is a csoportkörben kezdheti meg szereplését a Bajnokok Ligájában, de ott már nem Erik ten Hag vezetőedző irányítja a csapatot, ugyanis nyártól a Manchester United trénere lesz.

A Voetbal International szerint az új szakvezető Alfred Schreuder, a Club Brugge 49 éves edzője lesz, aki hamarosan kétéves szerződést ír alá. A szakember 2018-tól másfél évet dolgozott már a a klubnál Ten Hag asszisztenseként.

Az Ajax 36. bajnoki címével Európa egyik legsikeresebb klubja, a csúcsot az északír Linfield tartja 56 aranyéremmel megelőzve az 55-szörös skót bajnok Rangerst és az 52-szeres aranyérmes Celticet. Az Ajax a mostani sikerével a kontinens örökrangsorában a 7. helyre lépett előre, ismét megelőzve a Real Madridot.

Vi.nl
Olvasói sztorik