Nemzetközi foci

Röhejes, mennyi pénzből juthat Premier League-be az egyik csapat

John Early/Getty Images
John Early/Getty Images

Az angol másodosztályú bajnokság rájátszásába jutott a Luton Town. Ez önmagában nem rengetné meg a világot, hiszen nincs nagy szurkolótábora a klubnak. Itthon arról volt híres a Luton, hogy 2010-ben Kovács János az akkor ötödosztályú csapatot választotta a Fradi helyett. Azóta viszont felverekedte magát a Championshipbe a brigád és mivel hatodik helyen zárt, készülhet a rájátszásra.

A dolog szépsége, hogy a Luton Town mindössze másfél millió fontból erősítette meg a csapatát annyira, hogy elérje a bravúrosnak mondható helyezést.

Összehasonlításképp, az utcahosszal bajnokságot nyerő Fulham 158 millióból rakott össze egy ütőképes csapatot, de a második Bournemouth és a szintén rájátszásba jutó Sheffield United is 100 millió fölött költött. A Transfermarkt egyébként 26 millió eurót ér a Luton teljes kerete, ennél csak két kieső (Barnsely, Petersborough) és a 16. helyezett Blackpool „ér kevesebbet”.

A Luton egyébként azzal a Huddersfielddel meccsel a playoff-döntőért, amely szintén alig költött a kerete megerősítésére, de jóval nagyobb szurkolói bázissal rendelkezik. Az első mérkőzés 1-1-re végződött. A rájátszás másik elődöntőjében a Sheffield United vezet 2-1-re a Nottingham Forest ellen a visszavágó előtt.

Olvasói sztorik