Nemzetközi foci

Idei második kupáját is tizenegyesekkel húzta be a Liverpool

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

A Liverpool tizenegyespárbajban győzte le a Chelsea-t az FA Kupa döntőjében.

A 141. angol kupadöntőt a pályán lévők közül a Liverpool kolumbiai szélsője, Luis Díaz kezdte a legaktívabban, aki kétszer is veszélyesen adott középre Chalobah mellett, de a társak egyik labdára sem értek oda.

A 10. percben aztán már nem passzolt Díaz, inkább lőtt, Mendy nem is tudta fogni a labdát, de a védők eltakarították, mielőtt Szalah odaérhetett volna. Az első 20 perc egyértelműen Jürgen Klopp csapatáról szólt, amely hatszor is próbálkozott, igaz, csak egyszer találta el a kaput.

A 24. percben Pulisic révén adott életjelet magáról a Chelsea, majd Marcos Alonso került ziccerbe, de kissé hosszan vette át a labdát, amit nem tudott eltenni a bátran kivetődő Alisson mellett.

A 33. percben nagy csapás érte a Poolt, Szalahot ugyanis le kellett cserélni, vagyis egyik legjobb, legveszélyesebb játékosát veszítette el Klopp.

Az első félidő utolsó nagy lehetősége a Szalah helyére érkező Jota előtt adódott, de Robertson beadása után rosszul találta el a labdát.

A szünet után odatette magát a Chelsea, előbb Marcos Alonso lőtt mellé, majd Pulisic késztette bravúrra Alissont. Aztán a Liverpool brazil kapusa már verve volt, de Marcos Alonso lecsapódó szabadrúgásánál a léc a segítségére sietett.

A hajrában a Chelsea kapusa, Mendy is hálálkodhatott a kapufának, mert előbb Díaz, majd Robertson találta el, utóbbié volt a nagyobb helyzet, de futballnyelven szólva csizmaszárral küldte a kapu felé a labdát.

A hosszabbítás kétszer 15 perce eseménytelenül telt, láthatóan kifulladtak a csapatok, így a döntés a tizenegyekre maradt. A második párban Azpilicueta a bal kapufát találta el, így a Pool volt előnyben, de az ötödik körben Mané lövésére Mendy leért. Kapott egy esélyt a Chelsea, mégis a Liverpool örülhetett a végén: Alisson kifogta Mount kísérletét, Cimikasz viszont megőrizte a hidegvérét, így a négy trófeára hajtó Klopp-csapat a Ligakupa után – amelynek döntőjében ugyanígy tizenegyesekkel gyűrte le a Chelsea-t – újabb kupát nyert meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik