Ramon van Flymen / ANP MAG / ANP via AFP
Nemzetközi foci sport

8000 liter sör jutott a bajnokavató minden góljára

Az Ajax 5-0-ra győzött a Heerenveen ellen a holland bajnokság 33. fordulójában, és ezzel eldőlt, hogy története 36. bajnoki címét ünnepelheti az amszterdami csapat.

Kapcsolódó
Ismét megelőzte a Real Madridot az Ajax
A holland klub szerdán megszerezte története 36. aranyérmét.

Az Ajax otthonában, a Johan Cryuff Arenában a Heerenveen elleni meccs alatt igazán emelkedett volt a hangulat, a csapat szórta a gólokat, a nézők pedig nagy hévvel nyakalták a sört. Az egyik ajaxos szurkolói oldal szerint 65 ezer korsó fogyott a nedűből, és mivel ott a korsó 6,5 decis adagot jelent, ez nagyjából 42 ezer liter sörnek felel meg.

Az eddigi rekordfogyasztást a Borussia Dortmund elleni BL-meccsen regisztrálták, akkor a 4-0-s holland győzelem örömére 50 ezer korsó fogyott a sörből.

Arról nincs adat, hogy az ünneplésbe torkolló este folyamán az amszterdami kocsmákban, bárokban mennyi sör csúszott le, de az a sejtésünk, hogy mindenki jól járt, a szurkolók sem maradtak szomjasak, és a vendéglátóhelyek is komoly bevétellel zártak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!