SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Nemzetközi foci

Megdöbbentő részletek derültek ki a 29 éves focista haláláról

Hétfőn, 29 éves korában meghalt Jody Lukoki. A tragédiáról eleinte semmit sem lehetett tudni, a holland Parool azonban azóta megdöbbentő részleteket közölt.

A lap arról számolt be, hogy a kongói-holland szélső egy családi összejövetelen keveredett verekedésbe Almerében. Másnap fejfájással és térdsérüléssel ment kórházba, ahol megállapították, hogy annyira elfertőződött a seb a lábán, hogy amputálni kell.

Lukoki az operációt követően kómába esett, majd hétfőn, a reggeli órákban szívrohamot kapott, írja a Parool

A lap még azt is hozzátette, voltak arra utaló jelek, hogy kéjgázt fogyaszthatott a hétvégén.

A rendőrség egyelőre nyomoz, egyelőre sok kérdés megválaszolatlan, így nem tudni, pontosan hol történt a családi balhé, és a halál pontos okát is csak a boncolás elvégzése után lehet majd megállapítani.

Kapcsolódó
Rejtélyes körülmények között meghalt a csatár, aki két gólt lőtt a Fradinak
A kongói Jody Lukokit az Ajax, a Ludogorec és a Twente is gyászolja.

A kongói születésű labdarúgó a háború elől menekült családjával Hollandiába, ahol 11 éves korától az Ajaxban futballozott. A felnőtt csapatban 24 bajnokin öt gólt szerzett az amszterdamiaknál, akik előbb kölcsönadták a Cambuur csapatának, majd végleg eladták a PEC Zwollénak. 2015 nyarán szerződtette a Ludogorec és öt évet töltött a bolgár sztárcsapatnál, amellyel négy bajnokságot és két Bolgár Kupát is nyert.

A nemzetközi kupákban összesen 11-szer volt eredményes, ő szerezte a PEC Zwolle történetének első kupagólját (2014. augusztus 21-én a Sparta Praga elleni Európa Liga-mérkőzésen), de a Ferencváros ellen Budapesten és Razgradban is eredményes volt 2019 őszén már a Ludogorecet erősítve.

2015-ben került először összeütközésbe a törvénnyel, amikor egy óra ellopásával és egy bűnözői csoportban való részvétellel vádolták, de végül nem találták bűnösnek.

2020 nyarán a török Yeni Malatyaspor szerződtette, de tíz bajnokin nem talált be, majd a Twente igazolta le. Keresztszalag-sérülése miatt a holland klub színeiben egyetlen tétmérkőzést sem vívott, február 17-én pedig csapata kirúgta, miután családon belüli erőszak miatt (megütötte és megrúgta barátnőjét) elítélték.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!