Nemzetközi foci

Megdöbbentő részletek derültek ki a 29 éves focista haláláról

SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Hétfőn, 29 éves korában meghalt Jody Lukoki. A tragédiáról eleinte semmit sem lehetett tudni, a holland Parool azonban azóta megdöbbentő részleteket közölt.

A lap arról számolt be, hogy a kongói-holland szélső egy családi összejövetelen keveredett verekedésbe Almerében. Másnap fejfájással és térdsérüléssel ment kórházba, ahol megállapították, hogy annyira elfertőződött a seb a lábán, hogy amputálni kell.

Lukoki az operációt követően kómába esett, majd hétfőn, a reggeli órákban szívrohamot kapott, írja a Parool

A lap még azt is hozzátette, voltak arra utaló jelek, hogy kéjgázt fogyaszthatott a hétvégén.

A rendőrség egyelőre nyomoz, egyelőre sok kérdés megválaszolatlan, így nem tudni, pontosan hol történt a családi balhé, és a halál pontos okát is csak a boncolás elvégzése után lehet majd megállapítani.

Kapcsolódó
Rejtélyes körülmények között meghalt a csatár, aki két gólt lőtt a Fradinak
A kongói Jody Lukokit az Ajax, a Ludogorec és a Twente is gyászolja.

A kongói születésű labdarúgó a háború elől menekült családjával Hollandiába, ahol 11 éves korától az Ajaxban futballozott. A felnőtt csapatban 24 bajnokin öt gólt szerzett az amszterdamiaknál, akik előbb kölcsönadták a Cambuur csapatának, majd végleg eladták a PEC Zwollénak. 2015 nyarán szerződtette a Ludogorec és öt évet töltött a bolgár sztárcsapatnál, amellyel négy bajnokságot és két Bolgár Kupát is nyert.

A nemzetközi kupákban összesen 11-szer volt eredményes, ő szerezte a PEC Zwolle történetének első kupagólját (2014. augusztus 21-én a Sparta Praga elleni Európa Liga-mérkőzésen), de a Ferencváros ellen Budapesten és Razgradban is eredményes volt 2019 őszén már a Ludogorecet erősítve.

2015-ben került először összeütközésbe a törvénnyel, amikor egy óra ellopásával és egy bűnözői csoportban való részvétellel vádolták, de végül nem találták bűnösnek.

2020 nyarán a török Yeni Malatyaspor szerződtette, de tíz bajnokin nem talált be, majd a Twente igazolta le. Keresztszalag-sérülése miatt a holland klub színeiben egyetlen tétmérkőzést sem vívott, február 17-én pedig csapata kirúgta, miután családon belüli erőszak miatt (megütötte és megrúgta barátnőjét) elítélték.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik