Nemzetközi foci

Rejtélyes körülmények között meghalt a csatár, aki két gólt lőtt a Fradinak

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

29 éves korában meghalt a háromszoros kongói válogatott csatár, Jody Lukoki, de egyelőre semmit sem tudni a tragédiáról.

Kapcsolódó
Meghalt minden idők egyik legjobb kézilabdaedzője
Bengt Johansson Parkinson-kórban szenvedett.

A kongói születésű labdarúgó a háború elöl menekült családjával Hollandiába, ahol 11 éves korától az Ajaxban futballozott. A felnőtt csapatban 24 bajnokin öt gólt szerzett az amszterdamiaknál, akik előbb kölcsönadták a Cambuur csapatának, majd végleg eladták a PEC Zwollénak.

2015 nyarán szerződtette a Ludogorec és öt évet töltött a bolgár sztárcsapatnál, amellyel négy bajnokságot és két Bolgár Kupát is nyert.

A nemzetközi kupákban összesen 11-szer volt eredményes, ő szerezte a PEC Zwolle történetének első kupagólját (2014. augusztus 21-én a Sparta Praga elleni Európa Liga-mérkőzésen),

de a Ferencváros ellen Budapesten és Razgradban is eredményes volt 2019 őszén.

2015-ben került először összeütközésbe a törvénnyel, amikor egy óra ellopásával és egy bűnözői csoportban való részvétellel vádolták, de végül nem találták bűnösnek.

2020 nyarán a török Yeni Malatyaspor szerződtette, de tíz bajnokin nem talált be, majd a Twente igazolta le. Keresztszalag-sérülése miatt a holland klub színeiben egyetlen tétmérkőzést sem vívott, február 17-én pedig csapata kirúgta, miután családon belüli erőszak miatt (megütötte és megrúgta barátnőjét) elítélték.

Szeretném megerősíteni a Jody haláláról szóló hírt, miután a családja valóban erről tájékoztatott. Mélyen megdöbbentett a hír. A halál pontos okát még nem ismerjük

nyilatkozta ügynöke, Menno Groenveld.

Olvasói sztorik