Élő Nemzetközi foci

Sima kettős győzelem helyett City-bukás: BL-döntős a Real Madrid

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP
Hiába vezetett Mahrez góljával a 90. percben, és állt továbbjutásra kettős győzelemmel a Manchester City, a Real Madrid cserecsatára, Rodrygo egy perc alatt megfordította az állást, a hosszabbításban pedig már csak Benzema volt eredményes, BL-döntőbe lőve ezzel a spanyolokat.

Három hete egyszer már kihúzta Madridban gól nélküli döntetlennel a Manchester City, az angolok akkor az Atlético vendégeként játszottak 0-0-t, és az továbbjutást ért.

Kapcsolódó
Meccs előtt élesztették újra a Nottingham védőjének édesapját
Steve Cook gratulált az ellenfélnek és megköszönte a helyi mentősök munkáját.

Az egygólos különbség a Real elleni elődöntőn is megvolt, hiszen a manchesteri odavágón 4-3-ra nyertek a hazaiak, abból a meccsből kiindulva kevesen hitték, hogy a visszavágón megúszhatja kapott gól nélkül.

Az egy hete felforgatott védelem azonban mostanra stabilizálódott: Walker és Cancelo is visszatérhetett, így nyugodtabban lehetett tervezni.

A védekezéssel nem is volt gond, az első félidőben Benzema és Vinícius is csak a kapu mögötti szurkolókat ijesztgette – a hazaiak hatszor próbálkoztak, de a kaput nem találták el. Bezzeg az angolok: hatból négyszer is Courtois-nak kellett hárítania.

A második félidőt turbófokozatban kezdte a Real, Vinícius a középkezdés után tíz másodperccel már helyzetbe került, de elhibázta a lehetőséget. Csakúgy, mint Modric, aki egy visszagurított labdát lövés helyett inkább felpörgetett magának… A másik oldalon Gabriel Jesus lövését Courtois védte.

Ancelotti úgy érezte, támadóbb játékra van szükség, Kroos helyett jött Rodrygo, válaszul a másik oldalon De Bruyne helyére Gündogan állt be. És miközben azon morfondíroztunk, hogy a belga támadó középpályás levitele nem túl veszélyes-e, megszerezte a vezetést a City: Bernardo Silva labdáját Mahrez verte be a rövidbe – oda, ahol Courtois állt (0-1).

Mindkét edző csereberélni kezdett, de Ancelotti kezében volt nagyobb ász: Rodrygo ugyanis elképesztő hajrát produkált. A 90. percben Benzema középre kanalazását lőtte a hálóba, egy perc múlva Carvajal beadását terelte a léc alá – 2-1, hosszabbítás!

Döbbenet, de a 95. percben már 3-1 volt az állás, Benzema kiharcolt és belőtt egy tizenegyest.

Az a csapat, amely (a játékperceket tekintve) öt perccel korábban még simán kiesésre állt, már a döntőn gondolkodhatott.

A ráadás első felének végén Foden és Fernandinho is szépíthetett volna, de sikerült, ennél nagyobb helyzete pedig már nem akadt a vendégeknek.

A Real Madrid a semmiből visszahozta a meccset, és végül megérdemelten győzött 3-1-re, hogy összesítésben 6-5-tel bejusson a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Liverpool vár rá.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Real Madrid (spanyol) – Manchester City (angol) 3-1 (0-0, 2-1, 3-1)
v.: Daniele Orsato (olasz)
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Nacho, F. Mendy – Kroos (Rodrygo, 68.), Casemiro (Marco Asensio, 75.), Modric (Camavinga, 75.)– F. Valverde, Benzema (Dani Ceballos, 104.), Vinícius Júnior
Manchester City: Ederson – Walker (Zincsenko, 72.), Rúben Dias, Laporte, Joao Cancelo – De Bruyne (Gündogan, 72.), Rodri (Sterling, 99.), Bernardo Silva – Mahrez (Fernandinho, 85.), Gabriel Jesus (Grealish, 78.), Foden.
gól: Rodrygo (90., 91.), Benzema (95., 11-esből), illetve Mahrez (73.)
Összesítésben: 6-5

Pokolból a mennybe: hihetetlen meccsen jutott BL-döntőbe a Real Madrid

Gól nélkül nem juthatott tovább a Real Madrid, amely egy hete háromszor is betalált Manchesterben, a visszavágón azonban a 90. percig nem volt eredményes. Aztán a cserecsatár Rodrygo duplázott, ezzel 2-1-re fordított, a kiharcolt hosszabbításban pedig Benzema döntőbe lőtte a spanyolokat (3-1). A Real 6-5-ös összesítéssel jutott tovább.

Felesleges sárga

Zincsenko felrúgta Rodrygót, ez is sárga. Ráadásul tök felesleges…

Nagy City-ziccer maradt ki

Az első 15 perc ráadásában még ott volt a nagy City lehetőség: Foden fejesét Courtois óriási bravúrral védett, de Fernandinho nem tudta a kipattanót az üres kapuba passzírozni.

Sterling besárgult

Sterling sárgával nyitott, miután szabálytalankodott Rodrygóval szemben.

City-csere

Rodri helyett Sterling a pályán.

3-1 Benzema

Benzema egy hete panenkázott egy tizenegyest Manchesterben… ezúttal a bal alsóba gurította (3-1).

Tizenegyes!

Orsato bíró befújta a büntetőt Benzema eséséért – Rúben Dias valóban hozzáért.

Benzema helyzete

A hosszabbítás első helyzete Benzemáé, 15 méteres lövését Ederson védte.

Jöhet a hosszabbítás

Ha valaki elrohant a tévé elől a 89. percben, sokat mulasztott: a Real visszajött a semmiből, 2-1-re hozta a rendes játékidőt, és miután összesítésben 5-5 az állás, jöhet a hosszabbítás.

2-1 Rodrygo

Elképesztő: Rodrygo újabb góljával már 2-1 a Realnak. Jöhet a hosszabbítás?

Hűha!

Hat perc hosszabbítás!

1-1 Rodrygo

Egyenlített a Real Madrid: Benzema szép gólpasszát követően Rodrygo volt eredményes (1-1).

Még él a madridi remény.

Kimaradt a meccs helyzete

Kétszer is: előbb Grealish a gólvonalig cselezte magát, de egy védő menteni tudott, majd ismét ő villant, de lövését Courtois lábbal védte.

Ancelotti azonnal változtatott

Két madridi csere azonnal: Casemirót és Modricot lekapta Ancelotti, a helyükre Marco Asensio és Camavinga állt be.

0-1 Mahrez

Vezet a City, egy kontra végén Mahrez elé került a labda, aki jobbról a kapu bal felső sarkába lőtt, azért ebben a röviden álló Courtois is benne van (0-1).

Kettős City-csere

Walker helyére Zincsenko állt be, de De Bruyne sem marad a pályán, őt Gündogan váltja.

Walkert ápolni kell ismét

Walker ismét a földön, miután párat hempergett – ápolni kell. Közben a City cseréhez is készül.

Első csere

A meccs első cseréje a hazaiaké: Kroos helyére Rodrygo állt be.

Egyértelmű a helyzet: támadnia kell a Realnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik