Nemzetközi foci

Az UEFA elnöke szerint a német és a francia bajnokság nem erős

Richard Juilliart - UEFA/UEFA via Getty Images
Richard Juilliart - UEFA/UEFA via Getty Images

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint nem számít erős bajnokságnak a Bundesliga és a Ligue 1.

Kapcsolódó

A sportvezető a horvát Sportske novostinak adott interjút, amelyben elég nyersen fogalmazott meg véleményt több témakörben. Az Európai Szuperliga ügyét például lezártnak tekinti, de már ebben a kérdésben is kiemelte az angol szurkolók szerepét.

„A Premier League rendelkezik a legnagyobb hagyományokkal, az ottani szurkolók teljesen másmilyenek, mint a többi ligában. Amikor a Szuperliga elleni háború zajlott, az angol drukkerek minket támogattak, utcára vonultak, miközben a spanyolok és az olaszok semmit sem csináltak”

– mondta Ceferin.

Az öt topliga csapatairól is megvan a véleménye, a német és a francia élvonalbeli bajnokságot kifezetten komoly kritikával illette.

Ezek a bajnokságok nem erősek. Nincs verseny, egy klub uralja a mezőnyt mindkettő esetében. Olaszországban kiélezett a csata, ott viszont a klubok pénzügyi helyzete miatt maradnak el a többiektől.

A világ öt legerősebb bajnokságából így aztán kettőt is kritizált, az angolt méltatta, a spanyol La Ligáról viszont nem esett szó. A Szuperligával kapcsolatban megjegyezte Ceferin, hogy a Juventus, Real Madrid, Barcelona trió, amely nem lépett ki belőle, de ez már csak a saját egójuknak fontos.

Olvasói sztorik