Nemzetközi foci

A Manchester United menedzsere kimondta a kőkemény igazságot

GLYN KIRK / AFP
GLYN KIRK / AFP

Ralf Rangnick, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nem reális, hogy odaérnek a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyre az angol bajnokságban.

Nem gondolom, hogy lenne értelme beszélni a Bajnokok Ligájáról, vagy erre gondolni. Realistának kell lennünk

– nyilatkozott a Chelsea elleni, csütörtöki bajnoki mérkőzés előtt.

Kapcsolódó
Tömegjelenet a lefújás után: összeveszett Kloppékkal a Villarreal játékosa
Bár összességében simán nyert az angol csapat, ebből is látszik, hogy még közel sem lefutott a párharc.

Az MU-nak már csak négy mérkőzése van hátra és úgy is hat pont a hátránya a jelenleg negyedik Arsenallal szemben, hogy a londoni csapat eggyel kevesebbet játszott. Rangnick azzal támasztotta alá véleményét, hogy még ha minden meccsüket meg is nyernék, akkor sem a saját kezükben van a sorsuk.

Ami viszont rajtunk múlik, az az, hogy hogyan játszunk, milyen teljesítményt nyújtunk. A következő idény szempontjából is fontos, hogy a lehető legjobb érdemjeggyel fejezzük be a mostanit

– fogalmazott Rangnick, akit a vezetőedzői pozícióban a nyáron az Ajax Amsterdamtól érkező holland Erik ten Hag vált.

Azt is mondta, hogy még nem beszélgetett az utódjával, egyelőre mindkettejüknek megvan a maguk feladata, neki Angliában, Ten Hagnak pedig az Ajaxnál. Megerősítette, hogy tanácsadóként majd segíti a holland szakember munkáját. Konkrét kérdésre felelve azt is megjegyezte, csapatépítés szempontjából Erik ten Hag dolga egyszerűbb lenne, ha csak a hazai sorozatokban lenne érdekelt a Manchester United, de természetesen a további mérkőzéseken a maximumot próbálják nyújtani.

Olvasói sztorik