Nemzetközi foci

Dermesztően nagyot hibázó kapusát dicsérte az Inter edzője

Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images
Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images

Ionut Radu elképesztően nagyot hibázott a Bologna elleni bajnokin, amely könnyen az Internazionale bajnoki címébe kerülhet. A milánóiak szerda este pótolták korábbról elhalasztott meccsüket, korán vezettek is, majd ugyan egyenlítettek a hazaiak, a helyzetek alapján a vendégek jártak közelebb a győzelemhez.

A 81. percben aztán egy bedobás után Radu nem tudta továbbpasszolni a labdát, Sansone pedig kihasználva a hibát eldöntötte a meccset, a Bologna 2-1-re nyert.

Mindez azt jelenti, hogy az Inter hátránya két pont maradt az AC Milan mögött négy fordulóval a bajnoki szezon vége előtt. Ráadásul ezt nyugodtan vehetjük három pontnak, az egymás elleni eredmény ugyanis a riválisnak kedvez.

Egyértelműen Radut tartja mindenki a bűnbaknak, de a 24 éves román kapus nem volt könnyű helyzetben. Az egész szezonban mindössze egy kupameccsen védett, azonban Samir Handanovic hátfájdalmai miatt nem tudta vállalni a játékot, így helyettese ugrott be. Az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi nem is akarta az ő nyakába varrni a vereséget.

Radu nagyon jól játszott az Empoli elleni kupameccsen, mindig nagyszerűen elvégzi az edzésmunkát, maximális a bizalmunk benne. Ilyen dolgok megtörténnek a futballban, nyilván kevésbé esett volna rosszul, ha mondjuk 4-1-re vezetünk

mondta Inzaghi, aki arra utalt ezzel, hogy szerinte korábban lezárhatták volna a meccset, nem a kapus hibájának kellett volna döntenie. „Meg kell őt nyugtatni, mert Radu egy kiváló kapus, aki előtt fényes jövő áll”.

Radu egyébként érthető módon nehezen viselte a történteket, de az egyik csapattársa a segítségére sietett: Denzel Dumfries kitakarta a képet a kamerások elől.

Olvasói sztorik