Stringer/Anadolu Agency via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Hatalmas csata után egyetlen elrontott tizenegyes döntött a Király Kupáról

Vasárnap hajnalban a Real Betis nyerte meg a Király Kupát, miután tizenegyesekkel legyőzte a Valenciát.

Borja Iglesias már a 11. percben betalált egy közeli fejesből, de a félidő derekán Hugo Duro kapott egy remek indítást, amit átemelt a kimozduló kapuson. A félidő vége előtt Sergio Canales szerezhetett volna újra vezetést a zöld-fehéreknek, de a lövése a bal kapufán csattant.

Térfélcsere után a Valenciának volt először helyzete, de ezután ismét a Betis dominált, Juanmi szintén kapufát lőtt, Nabil Fekir pedig gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül. Mindezek ellenére majdnem így is a Valencia húzta be a meccset egy gyors kontrának köszönhetően, de Carlos Soler lövésénél résen volt a kapus.

Érdemi helyzet nélkül zajlott a hosszabbítás, így aztán a tizenegyesekre maradt a döntés. A Betis játékosai mind belőtték a magukét, ám a Valenciából a harmadikként kijelölt Yunus Musah kapu fölé emelt. Ez döntött a kupa sorsáról.

A Real Betis ötödször jutott döntőbe, és 1977, valamint 2005 után harmadszor nyert. A Valencia tizedik alkalommal bukta el a finálét eddigi 18 döntőjéből, utoljára 1995-ben kapott ki döntőben és azóta háromszor elhódította már a trófeát.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!