Nemzetközi foci

A drukkerek már kiutálták volna a Barcából, Xavi szerint róla kell példát venni

JOSE JORDAN / AFP
JOSE JORDAN / AFP

Fontos és nehéznek ígérkező mérkőzés vár a Barcelonára, amely az elmúlt egy hétben kiesett az Európa Ligából, majd a Cádiztól szenvedett sokkoló vereséget. Csütörtökön a Real Sociedad lesz majd Xavi csapatának ellenfele, a vezetőedző így megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját.

Ezen pedig példaként állította a többiek elé Ousmane Dembélét.

Ez akár meglepő is lehetne annak ismeretében, hogy a francia támadó rengeteg kritikát kapott a barcelonai időszaka során sok sérülése, nem megfelelő hozzáállása miatt, a teljesítményét is sokszor bírálták. Csakhogy Xavi kinevezése óta a 24 éves Dembélé nagyszerű formát mutat, és ugyan csak két gólja van 26 mérkőzésen, van mellette viszont 11 gólpassza.

Kapcsolódó
A maffia akarja besározni a Barca legendáját és a szövetség elnökét?
A futballelnök Luis Rubiales nem lepődne meg, ha egy kokaint találna az autójában.

Xavi szerint a Frankfurt elleni otthon elveszített EL-visszavágón, valamint a Cádiz ellen is a jobbak közé tartozott. Amiért pedig kiemelt az, hogy mindezt a teljesítményt úgy sikerült szállítania, hogy közben folyamatosan a jövője téma.

A 2017-ben 140 millió euróért igazolt Ousmane Dembélé szerződése ugyanis lejár a nyáron, egyelőre még nem sikerült meggyőzni a hosszabbításról. Már úgy tűnt, le is zárultak az egyeztetések, a klub télen meg is vált volna tőle, de ő minden ajánlatot elutasított. Úgyhogy egyelőre nem tudni, mi lesz vele.

Az mindenesetre egyértelmű, hogy Xavi számol vele.

Olvasói sztorik