JOSE JORDAN / AFP
Nemzetközi foci sport

A drukkerek már kiutálták volna a Barcából, Xavi szerint róla kell példát venni

Fontos és nehéznek ígérkező mérkőzés vár a Barcelonára, amely az elmúlt egy hétben kiesett az Európa Ligából, majd a Cádiztól szenvedett sokkoló vereséget. Csütörtökön a Real Sociedad lesz majd Xavi csapatának ellenfele, a vezetőedző így megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját.

Ezen pedig példaként állította a többiek elé Ousmane Dembélét.

Ez akár meglepő is lehetne annak ismeretében, hogy a francia támadó rengeteg kritikát kapott a barcelonai időszaka során sok sérülése, nem megfelelő hozzáállása miatt, a teljesítményét is sokszor bírálták. Csakhogy Xavi kinevezése óta a 24 éves Dembélé nagyszerű formát mutat, és ugyan csak két gólja van 26 mérkőzésen, van mellette viszont 11 gólpassza.

Kapcsolódó
A maffia akarja besározni a Barca legendáját és a szövetség elnökét?
A futballelnök Luis Rubiales nem lepődne meg, ha egy kokaint találna az autójában.

Xavi szerint a Frankfurt elleni otthon elveszített EL-visszavágón, valamint a Cádiz ellen is a jobbak közé tartozott. Amiért pedig kiemelt az, hogy mindezt a teljesítményt úgy sikerült szállítania, hogy közben folyamatosan a jövője téma.

A 2017-ben 140 millió euróért igazolt Ousmane Dembélé szerződése ugyanis lejár a nyáron, egyelőre még nem sikerült meggyőzni a hosszabbításról. Már úgy tűnt, le is zárultak az egyeztetések, a klub télen meg is vált volna tőle, de ő minden ajánlatot elutasított. Úgyhogy egyelőre nem tudni, mi lesz vele.

Az mindenesetre egyértelmű, hogy Xavi számol vele.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!