Nemzetközi foci

A maffia akarja besározni a Barca legendáját és a szövetség elnökét?

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke, Luis Rubiales határozottan cáfolta, hogy összeférhetetlenség állna fenn amiatt, hogy a Barcelona-védő Gerard Piqué segédkezett abban, hogy a spanyol Szuperkupát 2019-től 2029-ig Szaúd-Arábiában rendezzék.

Kapcsolódó

A botrány azt követően tört ki, hogy hekkerek olyan hangfelvételekhez jutottak, amelyekből kiderült, hogy Pique cége, a Kosmos közvetítőként működött a spanyol szövetség és egy szaúdi sportmarketing-cég, a Sela között létrejött megállapodásban, amiért a védő 24 millió euró jutalékot kapott.

A Kosmos jutalékát Szaúd-Arábia fizeti, nem pedig a szövetség

– mondta Rubiales a szerdai sajtótájékoztatón.

„Nekünk nincs pénzügyi kapcsolatunk Piquével vagy Kosmosszal. Mindenhol megvan a megfelelő etikai norma, a spanyol szövetség esetében három szűrő is van. A megállapodás ezeken átment.”

Rubiales szerint Pique példakép lehet más futballisták számára, hiszen a szövetség mindig is elkötelezett amellett, hogy a labdarúgók tanuljanak, és más, például üzleti karrierjük legyen.

A szövetség a hekkertámadás miatt feljelentést tett a rendőrségen, míg Rubiales azt mondta, hogy szerinte a maffia áll a háttérben, és a célja, hogy őt lejárassa.

Kampány folyik ellenem, hogy hiteltelenné tegyenek. Ha ezt megtehetik, nem tudom garantálni, hogy egy napon nem raknak egy zacskó kokaint az autóm csomagtartójába. De ez se én, se a családom nem érdemli meg.

Rubiales szerint a Szaúd-Arábiával aláírt megállapodás átlátható, tiszteletreméltó és legális módon történt, de ami a legfontosabb, hogy nagyon hasznos a spanyol futball számára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik