Nemzetközi foci

Tuchel: Lehet, nekem kellene a játékosokat jobban feltüzelnem

Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Thomas Tuchel vezetőedző szerint a Chelsea otthoni gyenge teljesítményének nem az az oka, hogy a futballistái félvállról vennék ezeket a mérkőzéseket, ugyanakkor elismerte, hogy talán nagyobb odafigyelésre kellene őket ösztökélnie.

A Chelsea szerdán 4-2-re kikapott saját stadionjában az Arsenaltól, és ez volt egymás után a harmadik hazai veresége az összes sorozatot egybevéve. Ilyenre előzőleg 1993-ban akadt példa.

Lehet, hogy ezzel nekem lenne teendőm, nekem kellene a játékosokat jobban feltüzelnem, nagyobb éberségre intenem. Emberi dolog, hogy elfáradunk, hogy kieséses mérkőzéseken jobban koncentrálunk, mint más alkalmakkor

– mondta Tuchel. A német edző szerint nem helyes a csapatára az elkényelmesedett jelzőt használni, még akkor sem, ha más a Premier League-ben otthon játszani, mint Madridban, a Bernabeuban pályára lépni.

A Chelsea a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a hazai 3-1-es vereség után a Real Madrid otthonában múlt kedden koncentrált játékkal 3-0-ra vezetett, igaz, végül hosszabbítás után csak 3-2-re győzött, és így kiesett.

A hazai bajnokságban a londoni csapat – melynek másodedzője Lőw Zsolt – a harmadik helyen áll, és vasárnap a West Ham Unitedet fogadja.

Olvasói sztorik