Nemzetközi foci

Mourinho lekurvázta és kirúgta, de ismét a csúcson a Chelsea egykori doktornője

MICHAEL ZEMANEK BACKPAGE IMAGES Ltd DPPI via AFP
MICHAEL ZEMANEK BACKPAGE IMAGES Ltd DPPI via AFP

Hét éve még az internet és az angol futball egyik nagy sztárjának számított Eva Carneiro, a Chelsea labdarúgócsapatának orvosa, aki összerúgta a port José Mourinhóval, sőt, egészen a munkaügyi bíróságig vitte az ügyét.

Kapcsolódó
A vereség után összeveszett a drukkerekkel a Chelsea védője
César Azpilicueta nem csupán a bekiabálásokat vette zokon, hanem a gúnyos tapsot is.

A probléma 2015 augusztusában egy Swansea elleni (2-2-vel zárult) bajnokin kezdődött. A hajrában Eden Hazard megsérült, a portugál doktornő berohant a pályára, hogy segítsen rajta. Ez azonban kiborította Mourinhót, hiszen így a belga futballistának le kellett mennie.

A menedzser úgy gondolta, Hazard-nak nem történt komoly baja, és szerinte elvárható, hogy a kispadon ülők tisztában legyenek a mérkőzésen történtekkel és a szabályokkal.

Egy felvétel szerint azt kiabálta a pályára berohanó orvosnak, hogy „Hagyd el a pályát, te k**rva!”, majd a találkozó utáni sajtótájékoztatón is bírálta Carneirót és segítőjét, később pedig eltiltotta őket a kispadtól.

A doktornő szeptember 22-én elhagyta a klubot, 2016 januárjában munkaügyi bírósághoz fordult, és végül másfél millió euró kártérítést kapott.

A Sun a héten arról írt, hogy a 48 éves Carneiro most ismét a csúcson van. Egyrészt – Andy Murray-vel együtt – befektetett egy hetedosztályú futballklubba, a Lewes FC-be, másrészt kapott egy új állásajánlatot is.

A katari Aspetar Ortopédiai és Sportorvosi Kórház kérte fel az együttműködésre, és számít rá a novemberi világbajnokság idején is.

Olvasói sztorik