Nemzetközi foci

Azt hittük cselezni próbál, helyette táncbemutatót tartott az angol csapat játékosa meccs közben

Bár matematikailag még nem lehet kijelenteni, alighanem megőrzi élvonalbeli tagságát a Newcastle United, amely szerdán 1-0-ra nyerte meg a Crystal Palace elleni pótolt mérkőzését a Premier League-ben, és jelenleg 14 pontos fórban van a már kiesést jelentő helyen álló Burnley előtt – igaz, utóbbi csapat két bajnokival kevesebbet játszott.

A szerdai bajnoki egyik emlékezetes pillanata a győztes gól mellett Allan Saint-Maximin egyéni alakítása volt, amire nehéz jelzőket találni. A francia szélső ugyanis az oldalvonal mellett találta szemben magát a védőjével, majd biciklicsel-sorozatnak álcázott táncba kezdett a labda körül. Kouyate nem is nagyon tudott mit kezdeni a helyzettel, így nem támadta meg Saint-Maximint, aki aztán végül egy hátra passz mellett döntött.

A Newcastle United még Steve Bruce-szal kezdte a szezont, akit aztán lecseréltek, amikor szaúdi kézbe került a klub. Az ő helyét ideiglenesen Graeme Jones vette át, ő november 8-án a 19. helyen át Eddie Howe-nak a csapatot. A 44 éves szakemberrel 21 bajnokija volt eddig a Unitednek, ezeken tíz győzelem, négy döntetlen és hét vereség a mérleg, az eddig megszerzett 40 pontból 34-et Howe irányítása mellett sikerült megszerezni.

Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy mindig meg akarjuk nyerni az előttünk álló meccset. Most nagyon jó a hozzáállásunk, ezt szeretnénk fenntartani a szezon végéig

mondta a győzelem után a menedzser.

Öt meccsel a bajnokság vége előtt jelenleg a 11. a Newcastle.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik