Nemzetközi foci

Későn ébredt a Manchester City, kiejtette a Liverpool az FA Kupából

James Gill - Danehouse/Getty Images
James Gill - Danehouse/Getty Images

A Liverpool FC szombaton 3-2-re legyőzte a Manchester Cityt az FA Kupa elődöntőjében.

A kicsit tartalékos Cityt lesöpörte a pályáról Jürgen Klopp csapata, Ibrahima Konate hamar fejelt egy gólt szögletből, majd Sadio Mané csúszott be a totojázó Zackary Steffen kapusnak, a labda pedig utat talált a kapuba.

Konate fejese:

Mané erőszakos gólja:

Még a félidő vége előtt újra villant a szenegáli támadó, Thiago löbbölt labdáját kapásból, külsővel lőtte 15 méterről a bal alsó sarokba.

Térfélcsere után már egy jóval összeszedettebb City futott ki a pályára, Robertson eladott labdájából pedig Gabriel Jesus teremtett helyzetet és Jack Grealish azonnal szépített. Bele-belebakizott a védekezésbe a Liverpool, de nem büntetett Pep Guardiola csapata.

A meccs utolsó 20 percében aztán kinyílt a City, hiszen kellett volna az egyenlítés, ennek ellenére Szalah és Firmino sem zárta le a meccset. Még egy szépítő találatra futotta a manchesteriek erejéből, Mahrez ugyan kiszorított helyzetben elönzőzött egy akciót, de az érkező Bernardo Silva így is az üres kapuba passzolt.

Végül egy félidő nem volt elegendő három gól ledolgozására, a Liverpool 3-2-re nyert és várhatja, hogy a Chelsea, vagy a Crystal Palace lesz az ellenfele a döntőben.

Végeredmény – FA Kupa, elődöntő

Manchester City-Liverpool 2-3 (0-3)
Gólszerző: Grealish (47.), Silva (90.) ill. Konate (9.), Mané (17., 45.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik