Nemzetközi foci

Nem lehet betelni a Manchester City sztárjának gól előtti mozdulatával

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

A Manchester City nem jutott a Tottenham sorsára, Josep Guardiola csapata 2-0-ra győzött a másodosztályú Peterborough United ellen, és ezzel ott van a legjobb nyolc között az FA Kupában.

A Citynek az algériai Rijad Mahrez szerzett vezetést, aki a védő lába között küldött ravasz lövést a hosszúba, és akinek az összes sorozatot számolva ez volt a 19. gólja az idényben, ezzel felülmúlta azt a teljesítményét, amit még a Leicesternél produkált a bajnoki címmel végződő szezonban.

A második gólt érdemes megnézni párszor, mert Phil Foden labdája sem volt gyenge, na de akkor mit mondjuk Jack Grealish levételére! Ezt látva még a hasonlóan pengés mozdulatok nagymestere, Zinédine Zidane is elismerően tapsolt volna.

Az Eb-ezüstérmes középpályásnak ez volt az első gólja december 11. óta, és a City mezében először volt eredményes az FA Kupában. Grealish a meccs után azt mondta, még a találkozó előtt Lionel Messi passzairól nézett egy videót Fodennel, és a gól után a csapattárs egyből azzal jött, hogy a találatot megelőző jelenet épp olyan volt, mint amilyeneket az argentin zsenitől láttak.

Olvasói sztorik