Nemzetközi foci

Lukaku a visszatéréséről egyeztet az Inter vezetőivel

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A Tuttosport nevű olasz lap szerint Romelu Lukaku felvette a kapcsolatot az Inter vezetőivel, hogy visszatérjen nyáron az olasz klubhoz.

A 28 éves belga csatár tavaly klubrekordot jelentő 113 millió euróért igazolt a Chelsea-hez, de nem sikerült azt a teljesítményt nyújtania, amivel az előző idényben főszerepet játszot az Inter bajnoki címében.

Lukaku a Chelsea-ban ebben a szezonban minden sorozatot számolva 34 meccsen 12 gólnál tart, ebből ötöt szerzett a bajnokságban és kettőt a BL-ben, a többit az FA Kupában és a klubvébén hozta össze.

Az Interben tavaly kereken 30 gólig jutott a belga válogatott gólrekordere, és ebből huszonnégyet a Serie A-ban jegyzett, amivel a 29 gólos Cristiano Ronaldo mögött a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett.

A Tuttosport szerint Lukaku Piero Ausilióval és Beppe Marottával is kapcsolatban áll az Inter vezetőségéből, és hajlandó lenne jelentős fizetécsökkentésbe is beleegyezni, hogy visszatérjen Milánóba.

Lukaku idény közben összerúgta a port Thomas Tuchellel, a Chelsea edzőjével, amikor arról panaszkodott, hogy nem tetszett neki, hogy a német edző formációt váltott. Tuchel erre kitette a Liverpool elleni keretből játékosát, majd pár nap múlva a csatár elismerte, hogy nem volt szerencsés a nyilatkozata.

Kapcsolódó
Lukaku belátta, hogy hibázott a szerencsétlen nyilatkozattal
Tuchel pedig visszatette a csatárt a keretbe.

Lukaku utolsó bajnoki gólját még december 29-én, a Brighton ellen szerezte, pedig azóta hat PL-meccsen is lehetőséghez jutott, úgyhogy tényleg csak nyomokban emlékeztet az egy évvel ezelőtti önmagára. Ha végül visszatér az Interhez, akkor kölcsönadás jöhet csak szóba, mert nehéz elképzelni, hogy a nem túl rózsás anyagi helyzetben lévő olasz klub súlyos tízmilliókat fizetne ki érte.

Olvasói sztorik