Nemzetközi foci

Az idény talán legfontosabb meccsén hagyják magára a csapatot a bajnokcsapat ultrái

Fabrizio Carabelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Fabrizio Carabelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olaszország még csak ébredezik a sokkból, hogy a futballválogatott elbukta az északmacedónok elleni vb-pótselejtezőt, és így 2018 után ismét lemarad a világbajnoksáról, de a hétvégén már folytatódik a Serie A.

Nyolc körrel a vége előtt a Milan áll a tabella élén (66 pont), de még a Napoli (63), a címvédő Inter (60, de van egy elmaradt meccse), valamint a Juventus (59 pont) is abban bízik, hogy oda tud érni az első helyre.

A hétvégi fordulóban két rangadót is rendeznek, az Inter a Juvét fogadja, míg a Napoli az ötödik Atalantához látogat (a Milan a Bolognával meccsel a forduló zárómecccsén, hétfőn).

Derby d’Italia, vagyis Olaszország derbije, így hívják az Inter és a Juve párharcát, amely mindig a bajnokság kiemelt párosításának számít, most pedig ráadásul mndkét csapat számára óriási a tét.

Ebben a helyzetben meglepő fejlemény, hogy az Inter ultrái közleményben jelezték, ők bizony nem jelennek meg a vasárnap esti torinói meccsen.

Nem fogunk magyarázkodni, hogy ne adjunk alapot a szokásos, haszontalan vitákhoz. Megvan az ok, és legyen ennyi elég, meg az a tény, hogy minden szurkolói csoport vezetője ezt az álláspontot képviseli. Ez egy fájdalmas, de elkerülhetetlen választás

– olvasható a Curva Nord Milano közleményében.

Az Inter hullámvölgybe került, legutóbbi tíz tétmeccséből csak hármat tudott megnyerni, utolsó két bajnokija pedig egyaránt döntetlennel zárult, így csúszott vissza a harmadik helyre.

Az Inter és a Juve őszi meccsén 1-1 lett a végeredmény Milánóban.

Olvasói sztorik