Nemzetközi foci

Állítólag már az orvosi vizsgálatot is letudta a Barca új igazolása

Luigi Canu / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Luigi Canu / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az ősszel már írtunk róla, hogy Franck Kessié szerződése a nyáron lejár, és ugyanúgy ingyen távozhat a Milantól, ahogy tavaly az Eb-győztes kapus, a PSG-hez igazoló Gianluigi Donnarumma, valamint a török középpályás, a városi rivális Interhez elcsábuló Hakan Calhanoglu.

Úgy tűnik, ez a kérdés eldőlt, mert az olasz transzferguru, Gianluca Di Marzio szerint Kessié megállapodott a Barcelonával, sőt már az orvosi vizsgálaton is átesett.

A 25 éves elefántcsontparti középpályás négy évre írhat alá a Barcához, és idényenként 7 millió eurót kereshet új klubjánál. A mostani bajnokságban 23 meccsen 5 gólt szerző Kessié 2017-ben érkezett a Milanhoz az Atalantától, és az idény hátralévő részében azért hajthat, hogy bajnoki címmel távozzon a Serie A-t vezető klubtól.

Kessié hosszabbítása azon bukott el, hogy a játékos évi 9 millió eurót szeretett volna keresni, de a Milan ennyit nem akart neki fizetni, igaz, mint láthatjuk, ennyire azért a rozoga anyagi helyzetben Barcánál sem fog vastagon a ceruza.

Mióta a klublegenda Paolo Maldini a Milan technikai igazgatója, azóta a klub kevésbé bőkezű a fizetések terén, ennek ellenére jóval versenyképesebb a csapat, amely az ősszel hosszú idő tért vissza a BL-be, és nyolc fordulóval a vége előtt három ponttal vezet a második Napoli előtt.

Így változtak a fizetések a Milannál az elmúlt években:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik