Nemzetközi foci

Giroud kihagyta a tutit, Bennaszer bombagólja döntött

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP
Megőrizte hárompontos előnyét az AC Milan az olasz labdarúgó-bajnokságban, miután 1-0-ra győzött a Cagliari otthonában, míg a Napoli 2-1-re verte az Udinesét.

A Milan végig kézben tartotta a mérkőzést, a végén mégis majdnem pontot veszített. A 7. percben Giroud ajtó-ablak ziccerben rontott, a 13. percben Kessié a kapufát találta el.

Kapcsolódó
Lukaku is besegített, már elődöntős a Chelsea
Az FA-kupa negyeddöntőjében a Middlesbrough ellen jutott tovább.

A 60. percben Giroud a kapunak háttal visszatette a labdát Bennaszernek, az algériai pedig 16 méterről, kapásból nagy gólt lőtt (0-1).

Még egy Milan-találat végleg eldönthette volna a három pont sorsát, így viszont a vendégeknek végig izgulniuk kellett, főleg akkor, amikor a Cagliari csatára, Pavoletti a 90. percben a lécet találta el.

A Napoli a papírformának megfelelően legyőzte az Udinesét. A hazaiak rosszul kezdtek alsóházi riválisukkal szemben, amely a 22. percben vezetéshez jutott. Az előnyt a második félidő elejéig tudta őrizni, akkor Victor Osimhen 11 percen belül kétszer is betalált, így a Napoli 2-1-re nyert.

Az Inter ugyanakkor nem tudta ott legyőzni a Fiorentinát, a harmadik helyezett milánói együttes a második félidő elején hátrányba került, öt perccel később egyenlített, de újabb gólt már nem tudott szerezni.

Serie A, 30. forduló

Cagliari – AC Milan 0-1 (0-0)
gól: Bennaszer (59.)

 

Internazionale – Fiorentina 1-1 (0-0)
gól: Dumfries (55.), illetve Torreira (50.)

 

Napoli – Udinese 2-1 (0-1)
gól: Osimhen (52., 63.), illetve Deulofeu (22.)

Olvasói sztorik