Nemzetközi foci

Néhány hete még a menekültek csapatában játszott, most győztes góllal debütált a Serie A-ban

Youtube
Youtube

A 18 éves Moustapha Cissé első Serie A-mérkőzésén egyből győztes gólt szerzett.

A guineai játékos a 65. percben állt be csereként Luis Muriel helyére az Atalantába a Bologna elleni idegenbeli meccsen, és a 82. percben Mario Pasalic passza után okos lövéssel talált be.

2:22-nél látható a gól:

Cissé néhány hete még egy menekültek alkotta csapatban, az ASD Rinascita Refugeesben játszott az olasz nyolcadosztályban, majd felfigyelt rá az Atalanta, amely februárban szerezte meg. Cissé a bergamóiak Primavera-csapatában három meccsen három gólt szerzett, ami után Gian Piero Gasperini úgy döntött, ott a helye a felnőttkeretben. A Genoa elleni 0-0 alkalmával Cissé még nem kapott lehetőséget, de Bolognában beküldte őt Gasperini, és az ifjonc góllal hálálta meg a bizalmat.

A hárompontos rendszerben csak egy olyan játékos volt az Atalantában, aki Cissénél fiatalabban szerzett győztes gólt a debütálása alkalmával, Amad Diallo, akit később a Manchester United vett meg 21 millió euróért, jelenleg pedig a skót Rangersben szerepel kölcsönben.

Az Atalanta 51 pontjával 5. helyen áll a tabellán, hátránya nyolc pont a negyedik Juventus mögött, de ezt ötre faraghatja, ha megnyeri az elmaradt meccsét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik